יתרון מובהק של הסלט הזה הוא שטעמו משתבח עם הזמן, כך שתענוג לשמור אותו במקרר ולאכול למחרת. אפשר גם לפזר גבינת פטה על הסלט, כדי להוסיף המלחה ומרקם נוסף למנה.
סלט חומוס וירקות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
סלט חומוס וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
כ־1/2 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או כ־1 כוס חומוס יבש
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 בצל סגול גדול, קצוץ לקוביות קטנטנות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
1 עגבנייה ללא הקליפה, מגוררת בפומפייה
מלח ופלפל שחור בנדיבות
אפשרות: מעט פלפל חריף קצוץ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הסלט: קוצצים את הירקות בהתאם להנחיות ושמים בקערה יחד עם גרגירי החומוס.
2. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. משהים כשעה, לספיגת טעמים. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.