מאפינס שזיפים ושטרויזל
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מאפינס שזיפים ושטרויזל
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למאפינס:
2 ביצים, גודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
200 גרם יוגורט יווני סמיך, 5% שומן לפחות
3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח תופח
5 שזיפים, חתוכים לקוביות + 1 כף קמח
לשטרויזל:
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
קורט מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (8 יחידות גדולות)
1. השטרויזל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים־ממוללים בידיים, עד שנוצרים פירורי בצק גסים. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומשמנים את שקעי התבנית או מרפדים אותה בעטרות נייר.
3. המאפינס: שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים היטב למרקם אחיד וחלק. יוצקים לסירוגין את השמן ואת היוגורט – שליש מהכמות בכל פעם – ומערבבים אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים, רק עד שהוא נטמע (ערבוב יתר יהפוך את המאפים לנוקשים).
4. מפזרים על השזיפים את כף הקמח ומערבבים. מוסיפים אותם לעיסה ומערבבים בתנועות קיפול, לפיזור אחיד.
5. מחלקים את העיסה בין השקעים, כך שכמעט תמלא אותם (עד 1 ס"מ מהקצה). מפזרים את השטרויזל.
6. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה ועד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם מעט פירורים עליו. מוציאים, מניחים לצינון ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא.