שף
שף
הנשנוש האהוב: חמוצים טוניסאיים

חמוצים טוניסאיים

אריאל בן חמו מנבחרת המשפיעניות של שף עם מתכון לנשנוש ממכר (אך בריא!): ירקות חמצמצים, קראנצ'יים ומתובלים היטב

פורסם:
אמא שלי קוראת לזה חמוצים תוניסאיים, אבל בינינו – יש לי הרגשה שעוד כמה עדות ייקחו על המאכל הזה בעלות. אלה לא ירקות מוחמצים, אל תתבלבלו, זה יותר בכיוון של סלט ירקות חמצמץ. רגע, אני אסביר: התמיסה עם החומץ לא מכסה את הירקות, היא מגיעה בערך לשליש מהגובה שלהם, וגם לא צריך לחכות כמה ימים עד שאוכלים. זה סלט שמכינים בשישי בבוקר, מגישים כבר באותו ערב, ובין לבין רק משקשקים אותו. הירקות שתקבלו יהיו קראנצ'יים, ממכרים ומתובלים היטב. אצלנו זה הסלט שמגישים לצד הבירות, לכרסם עד שמתיישבים לאכול, בשלב הזה שבו כולם סתם מרכלים. בקיצור, קבלו מתכון לנשנוש הבא שלכם.


המרכיבים
  • 1 כרובית טרייה
  • 4 גזרים
  • 1 קולרבי
  • 10 צנוניות
  • 1/4 1 כוסות חומץ
  • 2 תפוזים סחוטים
  • 1 כף גדושה מלח
  • 2-3 שיני שום כתושות
ההכנה
1. חותכים את הכרובית לפרחים ואת שאר הירקות לקוביות או למקלות. מניחים בצנצנת או בקופסה גדולה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. סוגרים את המכסה ו"משקשקים". מעבירים למקרר.
3. מדי שעה־שעתיים מוציאים, משקשקים שוב לערבוב, ומחזירים למקרר.
4. אחרי 5 שעות – מוכן.
  • אריאל בן חמו היא מתכונאית ובעלת הבלוג "בריאלי". אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button