
עוגת מעוינים בניחוח הדרים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 35X30 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ
לעוגה:
4
ביצים
200
גרם
סוכר (1 כוס)
קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
150
גרם
חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
350
גרם
קמח (1/2 2 כוסות)
10
גרם
אבקת אפייה (1 שקיק)
קורט מלח
120
מ"ל
מיץ תפוזים (1/2 כוס)
לקרם הגבינה:
375
גרם
גבינה לבנה, 5%-9% שומן (1 1/2 מכלים)
1/2
שקית
אבקת סוכר (50 גרם)
1/2
שקית
אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
1
ביצה
אפשרות: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת תפוזים בחושה בציפוי קרם גבינה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1o006cwkggההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
2. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד שמתקבלת בלילה בהירה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את כל שאר מרכיבי העוגה ומקציפים לאט לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. קרם הגבינה: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביו וטורפים במטרפה למרקם אחיד. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
4. מזליפים על פני העוגה פסים אלכסוניים ברווח של כ־3 ס""מ זה מזה. מזליפים באותו האופן פסים בכיוון המנוגד, כך שייווצרו מעוינים בתבנית.
5. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון קל. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים חמים.
- איך שומרים: 3–4 ימים, במקרר.








