הנה הדרינק המושלם לערב החג: צונן, קליל ומשלב יין לבן, תפוחים, דבש וקינמון. ולא פחות חשוב: מכינים כבר בבוקר ושולפים מהמקרר ברגע המתאים.
טיפ: אפשר להוסיף תבלינים נוספים, לפי הטעם (למשל כ־1/4 כפית ציפורן וכמות זהה של הל).

סנגרייה קרה עם דבש ותפוחים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10 כוסות יין
1 תפוח ירוק, מומלץ מזן גרני סמית
1 תפוח אדום, מומלץ מזן פינק ליידי
2 לימונים או ליים
6 כפות דבש
1 כפית שטוחה קינמון טחון
אפשרות: 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן יבש
אפשרות: 1/4 כוס ברנדי או קוניאק
3 מקלות קינמון
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
להגשה: קרח
אפשרות להגשה: משקה סודה קר
:רשימת קניות עבור המתכון
סנגרייה קרה עם דבש ותפוחים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1q4cqy00elההכנה
1. חותכים את התפוחים (בקליפתם) לקוביות או לפרוסות. מכניסים לקנקן (או לכלי האחסון) וסוחטים עליהם מיץ מ־1/4 לימון (או ליים), למניעת השחרה.
2. את יתרת הלימונים פורסים דק (בקליפתם) ומוסיפים לכלי. מוסיפים גם את הדבש והקינמון (והג'ינג'ר הטחון, אם רוצים) ומערבבים.
3. יוצקים את היין (והברנדי, אם רוצים), מוסיפים את מקלות הקינמון ופרוסות הג'ינג'ר ומערבבים. מאחסנים במקרר שעה לפחות (עד 8 שעות).
4. מניחים קרח בכל כוס ויוצקים מהסנגרייה. אם רוצים, מוסיפים סודה קרה. מגישים.








