כמה טיפים לפני שמתחילים:
- במקום בתפוחים אפשר להשתמש באגסים, אפרסקים, תאנים ועוד.
- אפשר להוסיף לעיסת העוגה חופן קוביות תפוחים.
- אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגליש קייק או בתבניות מאפינס אישיות.
- את העוגה המוכנה אפשר לשמור עד 3-4 ימים במקרר.

עוגת תפוחים בקלי קלות
(צילום: שקמה יעקבי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 22 ס"מ
1/4 1 כוסות משקה סויה
1 כף חומץ
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מייפל או סילאן
1 כפית תמצית וניל
3 כפות רסק תפוחים
2/3 כוס סוכר חום
1/3 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
לקישוט:
1 תפוח עץ אדום פרוס דק, אין צורך לקלף
כ־1 כף אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת תפוחים טבעונית לראש השנה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r1yjx9mullההכנה
1. להדליק תנור על 175 מעלות.
2. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים הרטובים ואת הסוכר החום. לנפות פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ולערבב במזלג או במטרפה. להעביר לתבנית משומנת היטב.
3. להניח מעל, בעדינות, את פרוסות תפוח העץ.
4. לאפות 45-40 דקות, עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. להוציא ולצנן.
5. לקשט באבקת סוכר ולהגיש.
שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף








