"פנזרי סלטה" מוגש בכל טברנה שמחזיקה מעצמה מסורתית. היוונים אוכלים אותו חם או בטמפרטורת החדר, ומתבלים רק בחומץ ובשמן. בגלל הסיורים הקולינריים שלנו באתונה ובמקומות אחרים ביוון, אני מכירה לא מעט אנשי בישול ומסעדנות מקומיים. אל תגלו להם ששיחקתי עם המתכון הקלאסי שלהם.
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ במצב טורבו.
2. מפזרים את המלח הגס בתבנית. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ומניחים אותם על המלח. אופים עד שהם מתרככים, כשעה ורבע. מוציאים ומצננים קלות (אפשר להכין עד יום מראש).
3. קולפים את הסלקים, פורסים אותם לפלחים דקים ומניחים בצלחת הגשה.
4. קוצצים גס את המנגולד. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את עלי המנגולד, עד שהם מתרככים וצבעם משתנה (כ־7 דקות). מסירים מהכיריים.
5. התחמיץ: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים היטב.
6. הרכבת המנה: מניחים את עלי המנגולד על הסלק (אפשר גם לערבב, לפי החשק). יוצקים עליהם את התחמיץ ומשהים שעתיים לפחות. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.









