
עוגיות תמרים ושיבולת שועל
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
350
גרם
תמרים מגולענים (15-13 יחידות). מומלץ מזן מג'הול, או דחוסים בוואקום
70
גרם
סוכר חום (1/3 כוס)
100
גרם
שמן קוקוס או חמאה (לגרסה חלבית)
5
גרם
אבקת סודה לשתייה (1 כפית)
140
גרם
קמח (1 כוס)
8
גרם
שיבולת שועל שלמה (1 כוס)
5
גרם
קינמון טחון (1 כפית)
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות תמרים ושיבולת שועל טבעוניות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rjoi00qlrkgההכנה: (כ־20 עוגיות)
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בסיר את התמרים, הסוכר ושמן הקוקוס (או החמאה) ומבשלים על להבה בינונית 5-4 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהשמן נמס והתמרים מתרככים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים. מניחים לצינון כ־5 דקות.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, שיבולת השועל והקינמון ומערבבים. מוסיפים את התמרים ומערבבים, עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג־פונג, ומניחים בתבנית במרווחים של כ־3 ס"מ.
4. אופים 14-12 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
- טיפ: השימוש בשיבולת שועל שלמה הופך את העוגיות ליפות במיוחד, אבל אפשר להשתמש גם בשיבולת שועל מהירת הכנה








