מאפינס עם קרם ברולה
כשר
חלבי
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
9
מאפינס עם קרם ברולה
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למאפינס:
2 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, מומסת
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
לברולה:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
5 כפות (50 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/3כוס (70 גרם) סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המאפינס: מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את שקעי התבנית.
2. שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים היטב, עד שמתקבלת בלילה בהירה (אפשר גם להקציף במערבל). מוסיפים את החמאה והווניל ומערבבים. מוסיפים כמחצית מהקמח ומחצית מהשמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את היתרה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא יותר. מחלקים את הבלילה בין השקעים כך שתמלא עד 3/4 מגובהם.
3. אופים כ־18 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון (אם מכינים את הציפוי, חשוב שהמאפינס יצטננו).
4. הברולה: מקציפים את השמנת ואבקת הפודינג לקרם יציב מאוד. מניחים (או מזליפים) על כיפת כל מאפין 2 כפות מהקרם ומפזרים עליו סוכר בצפיפות. מאחסנים במקרר או כ־10 דקות במקפיא.
5. אם יש ברנר, מחממים בעזרתו, בעדינות, את הסוכר שעל הקרם, עד שהוא מתקרמל. אם אין ברנר, מחממים בזהירות כף (את חלקה הפנימי, הקעור) במשך כ־40 שניות מעל להבת כיריים. מניחים אותה על שכבת הסוכר וממתינים רגע עד שהוא מתקרמל. מחממים שוב וממשיכים לקרמל כך את הסוכר בהדרגה. מגישים.
  • טיפ 1: לא מכינים ברולה? אפשר לפדר את המאפינס באבקת סוכר
  • טיפ 2: רוצים להשקיע? הכינו קרם פטיסייר במקום קצפת
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
פורסם לראשונה: 06:26, 07.08.25