כשהיינו קטנים סבא היה מכין לנו "סלט מבולבל", ככה הוא קרא לסלט קצוץ דק־דק שיש בו גם ירקות וגם פירות, שכמעט תמיד כללו תפוח. הנה הסלט המבולבל שלי – חתוך גס ועם פירות אחרים וגם גבינה, והוא לא רק מבולבל אלא גם שמח, צבעוני וקיצי, בדיוק כמו שאני הכי אוהבת.
טיפים:
  • חשוב שהנקטרינות יהיו קשות יחסית. אם הן רכות, ותרו על הצריבה במחבת.
  • אפשר להחליף את הנקטרינות באפרסקים.
  • את גבינת הפטה אפשר להחליף בגבינה בולגרית או ברוקפור.

סלט קיץ מבולבל

המרכיבים
  • 2 נקטרינות
  • 1 זוקיני
  • 2 מלפפונים
  • 3 משמשים
  • חופן עלי רוקט
  • 10 גבעולי עירית
  • 1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • גבינת פטה
ההכנה
1. חותכים את הנקטרינות לפרוסות לא דקות מדי ואת הזוקיני לחתיכות גסות.
2. צורבים אותם על מחבת לוהטת (ללא שמן), עד שהם משחימים מעט. מעבירים למגש להצטננות.
3. חוצים את המלפפונים לאורכם, ואז פורסים אותם עבה באלכסון. חותכים את המשמשים לרבעים. חותכים גס את עלי הרוקט וקוצצים את העירית.
4. סוחטים את המיץ מהלימון לתוך קערה גדולה. מוסיפים את שמן הזית, מעט מלח ואת העירית הקצוצה. מערבבים.
5. מוסיפים את המשמשים, המלפפונים, הזוקיני, הנקטרינות והרוקט ומערבבים היטב, בידיים.
6. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. מפוררים גבינת פטה (בידיים) ומפזרים על הסלט בנדיבות. מגישים.

  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"