
לחם־קיש ירקות ים־תיכוני
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4 לחמניות עגולות או 1 לחם כפרי עגול
להגשה: יוגורט
למלית:
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
1/2 חציל, חתוך לקוביות
1 ביצה
4 כפות גבינת פטה מפוררת
3 כפות שמנת חמוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
עגבניות שרי חצויות
עלי תימין טריים
:רשימת קניות עבור המתכון
לחם־קיש ירקות ים־תיכוני
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rk8gxk0ixxההכנה
1. המלית: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפלפל, הקישוא והחציל ומטגנים כ־6 דקות נוספות לריכוך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קצר.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מוסיפים לירקות המבושלים את הביצה, הגבינה, השמנת החמוצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מסירים את כיפת הלחמניות (או הלחם) ומרוקנים מהן את התוך הרך, כך שתתקבל מעין קערה יציבה. מניחים בתבנית. מחלקים את המלית בין הלחמניות (או ממלאים את הלחם) ומפזרים עליה עגבניות חצויות ומעט תימין.
5. אופים כ־25 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים ומתייצבים. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד יוגורט ועם כיפת הלחמנייה או הלחם.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.








