
תאנים ממולאות טאבולה
(צילום וסגנון: דניאל שכטר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
16 תאנים גדולות
להגשה: 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ
למלית הטאבולה:
1/4 כוס (60 גרם) בורגול
1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
2 כפיות מלח
1 בצל סגול, בינוני
2 שיני שום
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (למשל: כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
תאנים בתנור במלית טאבולה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkenfs2qeeההכנה
1. המלית: שמים את הבורגול בקערה מתאימה, יוצקים עליו את המים הרותחים, כפית משמן הזית וכפית מהמלח ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים לחצי שעה. בתום הזמן, מאווררים את הבורגול בעזרת מזלג.
2. קולפים וקוצצים דק את הבצל הסגול והשום. מוסיפים לבורגול ומערבבים. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים, מיץ הלימון והפלפל השחור. מוסיפים כף משמן הזית ואת כפית המלח הנותרת. מערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
4. קוטמים את השליש העליון של התאנים ומניחים בצד. בעזרת כפית קטנה מרוקנים את תכולת התאנה כמה שאפשר. ממלאים בעדינות את התאנים במלית וסוגרים בכיפות הפרי. מניחים בתבנית, מומלץ בצפיפות (כדי שהתאנים יישארו יציבות). מזליפים את יתרת שמן הזית על התאנים.
6. צולים 60-45 דקות, עד שהתאנים מתכווצות, צבען משתנה, ומחצית מהנוזלים מתאדים. מוציאים, מפזרים את הבצל הירוק ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.








