
שושני שמרים טירמיסו
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב + אפשרות לעוד קצת
1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
75 גרם חמאה, רכה
למלית:
400 גרם גבינת שמנת
1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
1/2 ביצה טרופה
4 כפות סוכר
3 כפות שקדים טחונים
לציפוי הקפה:
2 כפיות קפה נמס
3 כפות מים רותחים
5 כפות אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
כזה עוד לא הכנתם: שושני שמרים טירמיסו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rkgyvvhx11gההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הסוכר, חצי כוס החלב, השמנת החמוצה, הביצה, תמצית הווניל והמלח וטורפים לבלילה (היא לא חייבת להיות אחידה לגמרי). מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבלים לאט כדקה, לאיחוד חלקי. מוסיפים את כל החמאה ולשים במהירות גבוהה יותר כ־5 דקות, עד שהבצק אחיד וחלק ולא דביק. אם הוא יבש מדי מוסיפים 2 כפות חלב ולשים להטמעה.
2. אוספים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון רופף ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי (או 8 שעות במקרר), עד שהוא תופח ב־70%-50%.
3. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה.
4. מקמחים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בגודל 25X30 ס"מ ובעובי 3/4 ס"מ. מורחים על כל עלה מחצית מהמלית. חותכים כל עלה ל־8 פסים ארוכים ברוחב כ־1/2 1 ס"מ (באורך 25 ס"מ). מגלגלים כל פס לשושנה לא מהודקת. מניחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 4-3 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון רופף ומניחים ל־45 דקות, לתפיחה קלה נוספת.
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
6. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
7. הציפוי: ממיסים את הקפה במים הרותחים. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים למרקם קרמי חלק. מעבירים לשקית זילוף ומזליפים על העוגות המצוננות. מגישים.
- טיפ: במקום לקנות גבינת שמנת, אפשר להכין לבד (זה זול משמעותית!): שמים משקל כפול של שמנת חמוצה בבד חיתול שמונח במסננת, על קערה, ומשאירים אותה ללילה של הגרת נוזלים במקרר. מוכן.
- איך שומרים: עד 5 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.








