
דייסת אורז ללא גלוטן
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 כוס
אורז בסמטי או יסמין
3 כוסות
מים (720 מ"ל)
1/2 כפית
מלח
4 כוסות
חלב 3% שומן או משקה חלב צמחי (1 ליטר)
2 כפות
סוכר
10 גרם
חמאה
2/3 כפית
תמצית וניל
:רשימת קניות עבור המתכון
דייסת אורז חם ללא גלוטן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/rku6w28bgxההכנה
1. שמים בסיר את האורז, המים והמלח ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
2. יוצקים את החלב לכלי מתאים ומחממים, במיקרוגל או על הכיריים, עד שהוא חם מאוד אבל לא רותח.
3. שמים בסיר גדול בעל תחתית כבדה את הסוכר והחמאה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה, תוך ערבוב, עד להמסה. מוסיפים את האורז המבושל ואת תמצית הווניל ומערבבים. יוצקים ככוס אחת מהחלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות, עד שהחלב נספג באורז. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות, מערבבים ומבשלים עד שכל החלב נספג. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ־20 דקות נוספות, תוך ערבוב מפעם לפעם (משגיחים שהאורז לא ייחרך ושהמרקם יהיה דייסתי). מסירים מהכיריים.
4. מחלקים את הדייסה לקעריות הגשה ומוסיפים תוספות לפי הטעם. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מוסיפים מעט חלב, מערבבים ומחממים, במיקרוגל או על להבה נמוכה.








