פסטייה עוף בדפי אורז

בצק? בשבילי דפי אורז! 5 מתכונים שיחסכו לכם הרבה קלוריות ועבודה במטבח

הם קלילים, נטולי גלוטן וסוכר וממש פשוט לעבוד איתם. אחרי שדפי האורז התרחבו בהצלחה אל מחוזות הבורקס, הגיע הזמן להשתמש בהם כתחליף בצק במגוון מאכלים אחרים: מסמוסה ועד בלינצ'ס

פורסם: 15.06.21, 07:56
איך עובדים עם דפי אורז?
  • מכינים את המלית מראש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • פורשים על משטח העבודה מגבת נקייה ויבשה, ומכינים קערה גדולה עם מים חמים.
  • עובדים בכל פעם עם דף אורז אחד: טובלים אותו במים החמים, מוציאים אותו מיד כשהוא מתחיל להתרכך, מניחים על המגבת לספיגה קלה, ורק אז ממלאים ומקפלים לצורה הרצויה.
  • אם נדרשות 2 שכבות או יותר של דפי אורז, טובלים אותם במים בנפרד וסופגים את המים, כמו בסעיף הקודם, ורק אז מניחים אחד על השני.
  • את דפי האורז הממולאים מניחים על נייר אפייה משומן, ומשמנים גם את חלקם העליון לפני האפייה.
  • במקום לאפות אפשר גם לטגן, במעט שמן או חמאה, משני הצדדים עד להזהבה.

פסטייה עוף

המעדן המרוקאי בגרסה נטולת גלוטן ומופחתת שומן – ועדיין טעימה עד מאוד.
המרכיבים (מחבת שמתאימה לתנור או תבנית בקוטר 22-18 ס"מ)
  • 6 דפי אורז בקוטר המחבת/התבנית
  • לשימון: 1 כף שמן קנולה או תרסיס שמן
למלית
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 500 גרם חזה עוף, קצוץ דק
  • 1/2 כוס (70 גרם) צימוקים בהירים
  • 1/2 כף דבש
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. המלית: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העוף ומטגנים 3-2 דקות, עד שהעוף מלבין. מוסיפים את הצימוקים והדבש ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון כ־10 דקות.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים היטב את המחבת או התבנית.
3. פורשים מגבת על משטח העבודה. טובלים בזה אחר זה 3 דפי אורז במים, מניחים על המגבת וסופגים את המים. מסדרים את דפי האורז במחבת נקייה שמתאימה לתנור או בתבנית זה על זה. מניחים עליהם את המלית ומשטחים. טובלים את יתרת דפי האורז במים ומספיגים אותם. מניחים את דפי האורז על המלית ומקפלים את הקצוות פנימה לתוך המחבת. משמנים את חלקה העליון של הפסטייה.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומגישים מיד.
  • איך שומרים? את המלית בלבד: בכלי אטום במקרר, עד יומיים.

קונכיות אורז עם סלט קיץ

מנה מרעננת, מקסימה ומפתיעה. דפי האורז, הקריספיים מטיגון עמוק, מחמיאים מאוד לרכות הגבינה ולרעננות האבטיח.
5 צפייה בגלריה
קערת דפי אורז עם סלט אבטיח קיצי
קערת דפי אורז עם סלט אבטיח קיצי
קערת דפי אורז עם סלט אבטיח קיצי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
לקונכיות
  • 6 דפי אורז עגולים
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
לסלט
  • 2 כוסות אבטיח חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1/4 כוס (50 גרם) גבינת פטה מגוררת
לרוטב
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1/2 כף דבש
  • 1/2 כף שמן צ'ילי
  • מעט מלח גס
  • להגשה: 3 עלי חסה, חצויים
ההכנה
1. הרוטב: שמים בקערית את כל מרכיביו ומערבבים.
2. הסלט: שמים בקערה את קוביות האבטיח, העירית והנענע ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את הגבינה המגוררת ומערבבים בעדינות.
3. הקונכיות: יוצקים שמן לטיגון עמוק לסיר מתאים ומחממים. גוזרים את דפי האורז במספריים לשני חצאים.
4. כשהשמן חם מאוד, מצמידים שני חצאי עיגול, בחפיפה חלקית, ומניחים בעדינות בשמן החם. מטגנים 3-2 שניות בלבד, רק עד שהעלים מתנפחים והופכים להיות קריספיים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הקונכיות.
5. ההגשה: מסדרים את הקונכיות על צלחות הגשה, מניחים בכל אחת מהן 1/2 עלה חסה וממלאים בכ־2 כפות גדושות מהסלט. מגישים מיד.
  • איך שומרים? את הסלט והקונכיות אפשר להכין מראש ולשמור, בנפרד, שעתיים לכל היותר. את הסלט שומרים במקרר, ואת הקונכיות - בקופסה סגורה, בטמפרטורת החדר.

סמוסות אפויות

מאכל הרחוב המטוגן, שנמכר בהודו בכל פינת רחוב, מקבל גרסה משודרגת ומופחתת קלוריות, בחריפות נעימה. אפשר גם לטגן, במעט שמן או חמאה, משני הצדדים עד להזהבה.
5 צפייה בגלריה
כיסוני סמוסה אפויים מדפי אורז
כיסוני סמוסה אפויים מדפי אורז
כיסוני סמוסה אפויים מדפי אורז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (15 יחידות)
  • 15 דפי אורז מרובעים בגודל 15X15 ס"מ
  • לשימון: 3 כפות שמן קנולה או תרסיס שמן
למלית
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כוס אפונה מוקפאת, מופשרת
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שמן שומשום
ההכנה
1. המלית: שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ־20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
2. יוצקים את השמן למחבת רחבה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שאר מרכיבי המלית, מערבבים בעדינות ומבשלים כ־2 דקות על להבה בינונית. מסירים מהאש ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
4. פורשים מגבת על משטח העבודה. טובלים דף אורז אחד במים, מניחים על המגבת וסופגים את המים. מקפלים את דף האורז לחצי, כך שיתקבל מלבן. שמים כף מהמלית בצמוד לצלע הקצרה של המלבן. לוקחים פינה אחת וסוגרים על הצלע הנגדית, לצורת משולש, כך שהבצק מכסה את המלית. ממשיכים לקפל לצורת משולשים לאורך המלבן, עד שנשארים שוליים באורך כ־3 ס"מ. מקפלים אותם פנימה לסגירת המשולש. מכינים כך את כל דפי האורז והמלית. מניחים את המאפים בתבנית ומשמנים אותם היטב.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומגישים מיד.
  • איך שומרים? את המלית בלבד: בכלי אטום במקרר, עד יומיים.

בלינצ'ס תפוחי עץ

במקום להכין את חביתיות הבצק אחת אחת – משתמשים בדפי אורז מוכנים, עם המלית המוכרת והאהובה. במקום לאפות אפשר לטגן, במעט שמן או חמאה.
5 צפייה בגלריה
בלינצ'ס דפי אורז במלית תפוחים
בלינצ'ס דפי אורז במלית תפוחים
בלינצ'ס דפי אורז במלית תפוחים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 יחידות)
  • 12 דפי אורז, עגולים או מרובעים
למלית
  • 25 גרם חמאה
  • 6 תפוחים ירוקים (גרני סמית), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כף מיץ לימון טרי
  • 1/4 כוס (35 גרם) צימוקים בהירים
לציפוי
  • כ־25 גרם חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס (20 גרם) שקדים פרוסים
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים במחבת גדולה את החמאה וממיסים על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת מרכיבי המלית, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב עדין, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
3. פורשים מגבת על משטח העבודה. טובלים בזה אחר זה 2 דפי אורז במים, מניחים על המגבת וסופגים את המים. מסדרים אותם זה על גבי זה. מניחים במרכז 2 כפות מהמלית, מקפלים פנימה את שני הצדדים ומגלגלים לגליל. מכינים כך את יתרת דפי האורז.
4. הציפוי: מניחים את הבלינצ'ס בתבנית ומברישים בחמאה המומסת. מפזרים למעלה את השקדים הפרוסים.
5. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים מיד.

מיני־שטרודל אגוזים ודבש

קינוח ללא גלוטן? כן בבקשה! העוגיות הקטנטנות והקריספיות האלה הולכות נהדר ליד הקפה.
5 צפייה בגלריה
מיני-שטרודל אגוזים ודבש
מיני-שטרודל אגוזים ודבש
מיני-שטרודל אגוזים ודבש
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־30 יחידות)
  • 9 דפי אורז מרובעים
  • לשימון: 2 כפות שמן קנולה או תרסיס שמן
למלית
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי לוז טחונים
  • 1/4 כוס (25 גרם) שומשום
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 3 כפות ריבה, מכל סוג שאוהבים
  • 1/4 כוס (90 גרם) דבש
  • 1 כפית קינמון טחון
  • אפשרות: קמצוץ ציפורן טחון
  • לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
3. פורשים מגבת על משטח העבודה. טובלים בזה אחר זה 3 דפי אורז במים, מניחים על המגבת וסופגים את המים. מסדרים אותם זה על גבי זה. מניחים לרוחב אחת מהצלעות 1/3 מהמלית ומהדקים אותה לצורת גליל. מגלגלים את דפי האורז לרולדה וחותכים למקטעים באורך 4-3 ס"מ. מכינים כך את יתרת דפי האורז והמלית. מניחים את המאפים בתבנית ומשמנים אותם היטב.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
5. בוזקים על המאפים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.