
קלאסיות: לביבות תפוחי אדמה
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
תפוחי אדמה
2
ביצים
3
כפות
קמח
3/4
כף
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות תפוחי אדמה אפויות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ryfa7muf11eההכנה (כ־20 לביבות)
1. מבשלים 2 מתפוחי האדמה בסיר מים. כשהם רכים, מסננים, קולפים אותם ומועכים לפירה (אפשר להכין עד יום מראש).
2. קולפים את 4 תפוחי האדמה הנותרים ומגררים אותם גס.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות, רצוי בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
4. שמים בקערה גדולה את הפירה, תפוחי האדמה המגוררים והביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
5. יוצרים מהעיסה לביבות בקוטר כ־4 ס"מ ומניחים בתבנית. אופים 25–30 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר. לפני ההגשה, מחממים כ־10 דקות בתנור.








