טיפ: מומלץ לאפות בתבנית סיליקון, להקלה על החילוץ

עוגיות פלורנטין
( צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית מאפינס 12 שקעים
2/3 כוס
סוכר (130 גרם)
70 גרם
חמאה
2 כפות
דבש
3 כפות
שמנת מתוקה (45 מ"ל)
אפשרות: קורט מלח
1/2 1 כוסות
שקדים פרוסים (150 גרם)
לציפוי:
70 גרם
שוקולד מריר
1 כפית
שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות שקדים איטלקיות בלי קמח
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ryg9jd8rgxההכנה: )
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את שקעי התבנית ואם היא לא מסיליקון – מניחים עטרות נייר.
2. שמים בסיר את הסוכר, החמאה, הדבש, השמנת המתוקה והמלח (אם רוצים) ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם. מבשלים עוד דקה ומסירים מהכיריים. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
3. מניחים כף גדושה מה"תבשיל" בכל תבנית.
4. אופים 15 דקות (משגיחים שהעוגיות לא נחרכות) ומוציאים. מניחים לצינון במשך 5 דקות.
5. בינתיים, שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
6. מחלצים בזהירות את העוגיות מהתבניות. טובלים את תחתיתן בשוקולד ומניחים אותן הפוך להתייצבות (10-5 דקות). מגישים.
משך ההכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה)
- איך שומרים? 5-4 ימים בכלי סגור במקום קריר







