קוגלהוף במלית ריבת שזיפים ואגוזי פקאן
כשר
חלבי
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
קוגלהוף במלית ריבת שזיפים ואגוזי פקאן
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קוגלהוף
25 גרם שמרים טריים, או 2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס מים בטמפרטורת החדר (80 מ"ל)
1/3 כוס חלב בטמפרטורת החדר (80 מ"ל)
75 גרם חמאה, רכה
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מחוקה מלח
ממתיק שווה ערך ל־1/2 כוס סוכר
2/3 2 כוסות קמח (370 גרם)
לשימון התבנית: 20 גרם חמאה
למלית:
1 כוס ריבת שזיפים ללא תוספת סוכר
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1 כפית קינמון טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל המרכיבים ומערבבים. לשים לאט כ־2 דקות, מעלים את המהירות במקצת ולשים עוד 5-3 דקות, עד שהבצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים אותו למלבן בגודל 30X15 ס"מ ובעובי כ־1 ס"מ.
3. המלית: מורחים את הריבה על הבצק כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ. מפזרים עליה את האגוזים והקינמון. מגלגלים את הבצק לגליל וצובטים את קצותיו לסגירה. משמנים את התבנית היטב ומניחים בה את הבצק.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מניחים את התבנית לצד התנור המתחמם, להתפחה שנייה במשך כ־30 דקות.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בקיץ - במקרר) או עד חודש במקפיא.