שף
שף
בורקס גבינות טבעוני

הגרסה הטבעונית: בורקס פילו עם פסטו ו"גבינות"

קריספי במיוחד ומפוצץ במילוי עשיר: קבלו את המתכון של שקמה יעקבי, מנבחרת המשפיעניות של שף, למאכל האהוב

פורסם:
כמה טיפים לפני שמתחילים:
  • הבורקס במיטבו כשהוא טרי, כך שאני ממליצה לאפות כמה שיותר סמוך להגשה.
  • צריך להכין מראש? גלגלו את הבורקס, הקפיאו, ולפני מועד ההגשה הוציאו, מרחו שמן זית, פזרו שומשום ותאפו טרי־טרי (משך האפייה יתארך בגלל ההקפאה).
  • מתחשק לשדרג? אפשר להוסיף למילוי עגבניות מיובשות קצוצות, פלפל קלוי וחתוך, זיתים פרוסים ועוד.


המרכיבים (4-6 בורקסים גדולים)
למילוי
  • 1 צנצנת (220 גרם) פסטו
  • כ־1 כוס (100-150 גרם) מוצרלה טבעונית מגוררת
  • כ־1 כוס (100-150 גרם) גבינה צהובה טבעונית מגוררת
  • 150 גרם גבינת שמנת טבעונית
לבצק
  • 1 חבילה דפי פילו, מופשרים
  • כ־1 כוס שמן זית
  • לציפוי: חופן גדוש של שומשום
ההכנה
1. המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה. אם הפסטו לא מלוח מספיק, אפשר להוסיף מלח.
2. הבצק: משמנים טוב, בכמה כפות שמן זית, את משטח העבודה. מניחים עליו דף פילו. משמנים את הדף בנדיבות ומניחים עליו עוד דף. משמנים גם אותו, מניחים דף נוסף ומשמנים גם אותו (שלושה דפים בסך הכול).
3. מניחים כמה כפות מילוי בקצה ערימת הדפים ומגלגלים בעדינות לגליל. את הגליל מגלגלים לשבלול. משמנים את השבלול בעוד מעט שמן ומפזרים עליו שומשום בנדיבות. מניחים בתבנית ומכינים עוד שבלולים באותה דרך.
4. אופים בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהבורקסים זהובים ושחומים. מגישים חם או קר.
  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button