אלה הלביבות שאני מכינה למשפחה שלי שוב ושוב, והן נזללות במהירות רבה (עבור אחייניתי הצליאקית אני מכינה אותן עם קמח ללא גלוטן). חשוב להגיד שהאפייה על מצע של מלח גס היא קריטית, כדי שיתקבלו בטטות מוצקות וטעימות במיוחד, שכן המלח סופח את המים שבבטטות. ללא שלב זה, יתקבלו לביבות אחרות לחלוטין.
מומלץ להשתמש בבטטות מוארכות, קלות משקל וצרות. אגב, את המלח הגס אפשר לשמור לשימוש חוזר כמצע לאפייה.

אפויות: לביבות בטטה טבעוניות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
אפויות: לביבות בטטה טבעוניות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5-6
בטטות בינונית־גדולות
(כ־2 ק"ג)
500
גרם
מלח גס
1/2
כפית
מלח דק
120
גרם
קמח
1 כוס פחות 2 כפות
3
כפות
שמן זית
גרעיני חמנייה קלופים, טבעיים
אפשרות לעיטור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־210 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. מרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה (להקלה על הוצאת המלח בהמשך). מפזרים את המלח הגס כך שתיווצר שכבה אחידה בגובה 1/2 ס"מ (המלח לא ימלא את התבנית, זה בסדר). שוטפים את הבטטות ומניחים אותן, בקליפתן, על המלח, במרווחים של כ־3 ס"מ זו מזו.
3. צולים כ־50 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג לעומק הבטטות. מוציאים ומניחים לצינון קל. נפטרים מהמלח ומורידים את חום התנור ל־180 מעלות.
4. קולפים את הבטטות ומעבירים לקערה. מועכים אותן למחית. מוסיפים את המלח הדק, הקמח וכף משמן הזית ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.
5. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו ב־2 כפות שמן הזית הנותרות. בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה לביבות בקוטר כ־4 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית. אם רוצים, מעטרים בגרעינים.
6. אופים כ־20 דקות, הופכים בזהירות ומשטחים קצת את הלביבות. אופים עוד 20-15 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.