דג ברוטב עגבניות וכוסברה

דג ברוטב עגבניות וכוסברה

לא צריך לחכות לארוחת שישי כדי ליהנות מדג חריף (במידה!). איילת הירשמן עם מתכון מהיר וקל, שאפשר להכין מדג טרי או קפוא ולהגיש על מצע של אורז או על קוסקוס

פורסם: 11.10.21, 09:29
אני מטורפת על השילוב הזה – דג, עגבניות וכוסברה, קצת חריף, בסטייל שמקושר אצל רובנו לארוחת שישי. אבל מה לעשות שלפעמים זה מה שאני רוצה בסתם יום חול? בשביל זה יש לי מתכון מהיר יחסית, שאפשר להכין גם מדג קפוא ולהגיש על אורז או על קוסקוס. אפשר לטבול חלה, אבל אם יום חול, אז גם לחם רגיל ממש יתאים.

המרכיבים

(6-4 מנות)
  • 6-4 פילטים (600-500 גרם) דג לבן (בורי, דניס, אמנון) או סלמון
  • 1 כף מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן תירס או קנולה
  • 1 בצל, קלוף ופרוס דק
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 1-1/2 פלפל צ'ילי, נקי וחצוי לאורכו
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים
  • להגשה: כוסברה קצוצה, מיץ לימון, אורז לבן או קוסקוס

ההכנה

1. מתבלים את נתחי הדגים במחצית מכמות המלח, הפלפל והפפריקה. יוצקים עליהם 2 כפות ממיץ הלימון.
2. מחממים בסיר רחב או במחבת עמוקה וגדולה את השמן. מוסיפים את הבצל והפלפלים (גם הפלפל החריף) ומטגנים כ־3 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום ואת יתרת התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה), מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את הכוסברה, העגבניות המרוסקות והמים, יוצקים את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
3. מניחים בתוך הרוטב את נתחי הדג בשכבה אחת. מכסים ומבשלים כ־10 דקות על להבה נמוכה. הופכים ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומשהים בסיר סגור חצי שעה. מפזרים מעל כוסברה קצוצה, סוחטים עוד מיץ לימון ומגישים על אורז או על קוסקוס.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.