
עוגיות תמרים עם ריבה
(צילום: מוטי פישביין, סגנון: קרן ברק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
1/8 כפית מלח
1 ביצה
4 כפות שמן קוקוס
למלית: ריבת תות (או אחרת), ללא תוספת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
ללא סוכר מוסף: עוגיות תמרים במלית ריבה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/s1bfkqoselההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, הקמח והמלח ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים בהפסקות (4-3 פולסים), עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמן ומעבדים עוד 4 פעמים, לבצק אחיד.
2. מוציאים את הבצק. אם הוא לח מדי, אפשר להוסיף קצת קמח וללוש קלות. אם הוא יבש מדי, מוסיפים מעט מים. עוטפים את הבצק ומאחסנים במקרר כ־30 דקות.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים בו עוגיות בעזרת קורצן מתאים. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכז.
5. מעבירים את העוגיות לתבנית ואופים 8–10 דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבות קצת ומתייצבות, ולא יותר. מוציאים ומצננים.
6. מורחים על העוגיות השלמות ריבת תות ומכסים בעוגיות עם החור. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








