מרק מינסטרונה הוא אחד המרקים האהובים עליי, כי הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. הוא עשיר, הוא משביע, יש בו שפע של ירקות, יש בו קטניות, והכי חשוב - יש בו פסטה, כי אין על פחמימות (אם מגישים אותו גם עם קרוטונים טובים תוצרת בית, זה בכלל בונוס).
טיפים:
- אפשר להוסיף עוד ירקות לפי הטעם, כמו בטטה, ברוקולי, כרובית וכדומה.
- אפשר להשתמש בכל קטנית, למשל, בגרגירי חומוס או באפונה. רק הקפידו שאלה יהיו קטניות מוכנות לאכילה - מבושלות, מקופסת שימורים או מהקפאה.
- אפשר להקפיא את המרק המוכן, עם או בלי הפסטה.
- אפשר להשתמש בפסטה מקמח מלא או ללא גלוטן, ואפשר גם להחליף אותה באורז.

קלאסיקה: מרק מינסטרונה
(צילום: שקמה יעקבי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן זית
1
בצל גדול, קצוץ
2
שיני שום כתושות
1
תפוח אדמה גדול קלוף, חתוך לקוביות קטנות
2
גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2
גבעולי סלרי (בלי העלים), חתוכים לקוביות קטנות
5-4
עגבניות בשלות מאוד, קצוצות
3–4 כפות
רסק עגבניות, מומלץ אורגני
2 כפיות
מכל תבלין: בזיליקום, אורגנו ותימין, מיובשים
מלח, פלפל
100 גרם
שעועית לבנה, אדומה או שחורה, מוכנה לאכילה
1 כוס
פסטה כלשהי
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק מינסטרונה: קלאסיקה איטלקית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/s1efwlmreeההכנה
1. בסיר גדול ועמוק לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב.
2. להוסיף את השום, תפוח האדמה, הגזרים והסלרי ולערבב 3-4 דקות, עד שהירקות קצת צרובים.
3. להוסיף את העגבניות ולערבב עוד 3-4 דקות, עד שהן מתרככות.
4. להוסיף את רסק העגבניות ואת התבלינים ולערבב טוב.
5. להוסיף את השעועית וגם לצקת מים כך שיכסו את המרכיבים. לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 45 דקות בערך, עד שהירקות רכים.
6. להוסיף את הפסטה, לכסות את הסיר ולבשל עוד כ־10 דקות (אם צריך, הוסיפו עוד מים. הפסטה צריכה להיות מכוסה בנוזלים).
7. להגיש חם, מומלץ עם קרוטונים בצד.
שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם: tivoneat, טיקטוק: tivoneat
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"








