זה אחד הסלטים האהובים עליי, הוא מהיר וקליל, וכולם מתאהבים בו ברגע. שני הדברים שהופכים אותו לכל כך מוצלח הם כמובן הרוטב, שמבוסס על רוטב סויה קיקומן אותנטי מיפן, והנודלס הקלויים, שנותנים קראנץ' לכל ביס.
טיפים:
- את הרוטב אפשר לערבב בבלנדר.
- את חמאת הבוטנים אפשר להחליף ב־1/2 1 כפות טחינה גולמית.
- אפשר להוסיף להגשה שומשום קלוי (לבן או שחור) ו/או שקדים קלויים.
- את האטריות אפשר לקלות גם במיקרוגל. מחממים בפולסים של 30 שניות ומערבבים בכל פעם.
- חשוב מאוד להרכיב את הסלט בסמוך להגשה, אבל אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ולשמור בנפרד: את הירקות ואת הרוטב במקרר, ואת הנודלס הקלויים בצלחת מרופדת בנייר (או בקופסה, לאחר שהתקררו).

סלט כרוב עם קריספי נודלס
(צילום: רוני כהן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 כרוב לבן
2 גבעולי בצל ירוק
חופן עלי כוסברה
50 גרם נודלס יבשים (מארז בודד)
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כפית דבש
1/2 לימון סחוט
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט כרוב עם קריספי נודלס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/s1xqqu98ggההכנה
1. חותכים את הכרוב לשני רבעים, קוצצים אותו לרצועות דקיקות ומניחים בקערה.
2. חותכים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות דקות (גם את החלק הלבן) ומעבירים לקערת הכרוב. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
3. הרוטב: בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה של קיקומן עם כל שאר מרכיבי הרוטב, למרקם חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, הוסיפו כפית מים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
4. מחממים מחבת על אש בינונית. מפוררים לתוכה את הנודלס וקולים כמה דקות, עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומעסים־מערבבים היטב בידיים, תוך כדי מעיכה (כמות הרוטב נראית קטנה, אבל בערבוב טוב הוא מכסה את הכול).
6. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים עליו את האטריות הקלויות ומגישים.
- רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"







