
מרק חם עם תרד ותפוחי אדמה
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
תפוחי אדמה גדולים
200
גרם
כרשה (בעיקר החלק הלבן)
30
גרם
חמאה (2 כפות)
4
שיני שום, קלופות
2
כפות
סלרי עלים קצוץ
1
כף
קמח
1
ליטר
ציר ירקות או מים (4 כוסות)
500
גרם
עלי תרד, נקיים מגבעולים וקצוצים
מלח, פלפל שחור
לעיטור:
שמיר קצוץ
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק תרד ותפוחי אדמה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sjgdggakxlההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. חוצים את הכרשה לחצאי טבעות.
2. שמים את החמאה בסיר ומחממים. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הכרשה, את השום ואת הסלרי. מטגנים על להבה בינונית עד שהירקות מעלים ריח והופכים שקופים. מפזרים עליהם את הקמח ומערבבים.
3. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
4. מוסיפים את התרד, מבשלים עוד 3-2 דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
5. יוצקים לקערות הגשה. מקשטים בשמיר קצוץ ומגישים חם.








