המנה מבוססת על שימוש בחבושים מבושלים. כך תכינו אותם (ותוכלו ליהנות מהם כמו שהם ולשלב אותם גם במתכונים אחרים)

שטרודל חבושים ואגוזים
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק חש"ק:
200 גרם חמאה, קרה
3 כוסות + 3 כפות (450 גרם) קמח תופח, מנופה
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
למלית:
500 גרם קונפיטורת משמש
350 גרם אגוזי מלך, קצוצים בינוני
12 פלחי חבושים מבושלים ומסוננים, חתוכים לקוביות (ראו מתכון בסיס)
לפיזור: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
שטרודל חבושים עם אגוזי מלך
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sjjcnakpllההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את החמאה ואת הקמח המנופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לפירורים דקים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים בהפסקות, עד שמתקבלים גושי בצק. מוציאים אותם, מאחדים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים. מעבירים אחד מהם למשטח עבודה מקומח (את האחרים שומרים בינתיים במקרר). מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ ובגודל כ־20X25 ס"מ. מורחים כ־1/4 מכמות הקונפיטורה על הבצק, כך שיישארו מכל צד שוליים נקיים ברוחב כ־2 ס"מ. מפזרים לאורך אחת הצלעות הארוכות של הבצק כ־1/4 מכמות האגוזים ומכמות החבושים. מגלגלים את הבצק לגלילה ומניחים בתבנית. מכינים כך את כל חלקי הבצק. בעזרת סכין חורצים בגלילים סימני פרוסות במרחק כ־3 ס"מ זו מזו.
4. אופים כ־35 דקות (מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה), עד שבסיס הגלילים מזהיב מאוד. מוציאים ומניחים לצינון. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- איך שומרים? בטמפרטורת החדר – עד 4 ימים. בהקפאה – עד חודש וחצי (מפשירים בטמפרטורת החדר).








