
צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ'
(כדורי דג לימוניים ופרוסות דלורית בסילאן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
לכדורי הדג:
700 גרם פילה דג לבן קצוץ (מוסר, דניס, בורי וכדומה)
1 בצל, קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
1 שן שום, קלופה וקצוצה
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית מיץ לימון
1 ביצה
4 כפות שמן זית או שמן קנולה
לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל, קצוץ דק
1/2 כוס גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
מלח, פלפל לבן
2 כוסות מים חמימים
1 כפית סוכר
מיץ מ־1/2 לימון או לפי הטעם
לדלורית הצלויה בסילאן :
1 דלורית
מלח, פלפל לבן גרוס גס
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
5 כפות שמן זית
6 כפות סילאן
:רשימת קניות עבור המתכון
כדורי דג בסלרי ולימון לצד דלורית צלויה בסילאן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sjpaaoooxeההכנה
1. כדורי הדג: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שזיפים (אפשר להכין עד יום מראש).
2. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ואת הסלרי ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה עד שהבצל מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל. מסדרים בסיר את כדורי הדג. יוצקים את שתי כוסות המים ומוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מדי פעם הופכים את הכדורים ויוצקים עליהם מהרוטב.
3. הדלורית: מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. חוצים את הדלורית, מרוקנים מגרעינים ופורסים (בלי לקלוף) לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מניחים בשכבה אחת בתבנית. מתבלים בתבלינים, יוצקים את שמן הזית והסילאן.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומתחילה להזהיב. מוציאים ומגישים בטמפרטורת החדר (אפשר להכין בבוקר ולהוציא מהמקרר לפני ההגשה).
6. ההגשה: אם רוצים, מניחים את כדורי הדגים לצד פרוסות הדלורית (ראו מתכון מימין). יוצקים על הכדורים את הרוטב, זורים פטרוזיליה ומגישים.








