חזה עוף עם אגסים במחבת
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
חזה עוף עם אגסים במחבת
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
חזות עוף שלמים
1 כף
מיונז
1/2 כף
חרדל
3
שיני שום, כתושות
מעט מלח גס
4
אגסים גדולים, מומלץ לשלב אדומים וירוקים
1/2 כף
סוכר חום
1 כף
מיץ לימון
מלח , פלפל שחור
אפשרות: מעט הל, מעט קינמון
לטיגון: כ־5 כפות שמן זית
לפיזור: כ־1/4 כוס עירית קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מערבבים בקערה את המיונז, החרדל, השום והמלח. מורחים על כל צדי חזות העוף ומעסים פנימה, לספיגת טעמים. מאחסנים כחצי שעה במקרר.
2. בנוסף, חוצים את האגסים (בקליפתם) ומגלענים אותם. פורסים כל מחצית ל־4 פרוסות ומעבירים לקערה. מפזרים עליהם את הסוכר, מיץ הלימון, מלח ופלפל ואם רוצים – גם הל וקינמון, ומערבבים. משהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את שמן הזית במחבת מתאימה (מומלץ מחבת פסים). מוסיפים את חזות העוף ומטגנים עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוסיפים את האגסים ומטגנים עוד 15-10 דקות, עד שהם משחימים ועד שחזה העוף עשוי. מומלץ לכסות את המחבת ב־5 הדקות האחרונות לטיגון. מסירים מהכיריים.
4. חוצים את חזות העוף, מפזרים את העירית ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במחבת.