כרובית עטופה בבצל מטוגן
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
כרובית עטופה בבצל מטוגן
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כרובית גדולה
5
כפות שמן זית
2
בצלים, קצוצים דק
1 כף
אבקת מרק בצל או שבבי בצל יבש
1 כף
מלח
1/2 כפית
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית
אגוז מוסקט מגורר
להגשה: חופן עלעלי תימין
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). פורסים על תבנית יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ועליו פורסים נייר אפייה.
2. שוטפים את הכרובית, בשלמותה, ומנגבים היטב. מניחים את הכרובית בתבנית.
3. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־8 דקות, עד שהוא מזהיב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מניחים לצינון קל. מורחים את התערובת על הכרובית מכל צדדיה.
4. עוטפים את הכרובית בנייר אפייה ועוטפים אותו ברדיד האלומיניום שפרסנו בתבנית. מהדקים היטב.
5. אופים 40 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל־150 מעלות, ואופים עוד שעה וחצי עד שעתיים. מוציאים ומסירים את העטיפות. אם רוצים, מפזרים מעט תימין. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.