המרכיבים (כ־40 עוגיות)
- 4 ביצים, גודל L
- 2 כפות שמן
- 2 כפות מים
- קורט מלח
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 200 גרם אגוזי לוז קלופים או אחרים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והסוכר. מערבלים לערבוב. מוסיפים את בלילת הביצים ומערבלים לעיסה דביקה. מוסיפים את האגוזים ומערבלים לפיזור אחיד.
4. מקמחים קלות את משטח העבודה. בידיים מקומחות מעבירים את הבצק למשטח. מעצבים אותו לכיכר גדולה (או שמחלקים אותו ל"נקניקים", אם רוצים עוגיות קטנות יותר). מניחים בתבנית.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק משחים וחלקו העליון מתייצב. מוציאים, מניחים לצינון קל ומעבירים למקפיא למשך שעה (להקלת החיתוך).
6. מחממים שוב את התנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית (או שתיים) בנייר אפייה.
7. מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים אותו לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ. משכיבים בתבנית. מכניסים לתנור, מורידים את חומו ל־130 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהעוגיות יציבות לגמרי. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- משך ההכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד שבועיים, בכלי סגור