קציצות בשר ברוטב סלק וחבושים
כשר
בשרי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
20
קציצות בשר ברוטב סלק וחבושים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרוטב:
3
סלקים בינוניים
3
חבושים
2
כפות
שמן זית
2
בצלים, קלופים וקצוצים גס
2
כפיות
סוכר
1/2
כפית
מלח
3
כוסות
מים חמים
2
כפיות
רכז רימונים
1
כפית
שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר
מיץ מ־1/2 לימון
1/2
צרור
כוסברה, קצוצה דק
לקציצות:
500
גרם
בקר טחון
1/2
כפית
מלח
1/8
כפית
פלפל שחור
1
ביצה
1/2
כוס
פירורי לחם
3
שיני
שום, קלופות וקצוצות
1/2 1
כפיטת
ג'ינג'ר מגורר
1/2
צרור
כוסברה, קצוץ דק
אפשרות: 1/2 פלפלון צ'ילי נקי, קצוץ דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הרוטב: קולפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל כ־2 ס"מ. מקרצפים את החבושים (בקליפתם) וחותכים אותם לקוביות בגודל כ־4 ס"מ.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, את הסלקים, את החבושים, את הסוכר והמלח ומטגנים כדקה על להבה בינונית־גבוהה. יוצקים את המים החמים. מוסיפים את רכז הרימונים, מקלות הקינמון, הג'ינג'ר ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35–40 דקות, עד שהחבושים והסלק רכים והרוטב מסמיך. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
3. הקציצות: שמים בקערה גדולה את כל מרכיביהן ומערבבים היטב. יוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
4. הבישול: מביאים את הרוטב לרתיחה קלה. מניחים בתוכו את כדורי הבשר, זה לצד זה, כך שהרוטב יכסה אותם כמעט (אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים). מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים את הכדורים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים עשויים והרוטב סמיך. מגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.