- טיפ: לגרסת פרווה השתמשו בחלב צמחי ושמנו את התבנית בתחליף מתאים

טורטיה פודינג עם בננות ושוקולד
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 טורטיות גדולות (30 ס"מ) או 8 בינוניות (24 ס"מ)
לשימון: כ־20 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב
(או 1 כוס חלב + 1 כוס שמנת)
2 כפות קמח
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית מחית או תמצית וניל
קורט מלח
2 בננות, קלופות ופרוסות לעיגולים
50 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ
אפשרות להגשה: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
טורטייה־פודינג עם בננות ושוקולד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sk0fjqbqwlההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים בנדיבות תבנית בגודל 30x20 ס"מ.
2. הבלילה: שמים את כל מרכיביה בקערה וטורפים היטב. יוצקים 1/3 מהכמות לתבנית.
3. מקפלים כל טורטייה כמו אקורדיון, כך שרוחב כל קיפול יהיה כ־2 ס"מ. מניחים אותן בתבנית בצפיפות, כשהצד שבו נראים הקפלים פונה מעלה. מפזרים בין קפלי הטורטיות את פרוסות הבננה והשוקולד הקצוץ. יוצקים את יתרת הבלילה.
4. אופים כ־35 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מצננים קלות, אם רוצים – מפזרים אבקת סוכר, ומגישים חמים.
- איך שומרים: עד 5 ימים, במקרר (מחממים בתנור, אפשר גם במיקרו).








