תוספת אורז שהיא טייק־אוף עדכני לאורז הפרסי החגיגי של סבתא שלי. האורז הזה הוא החגיגה הגדולה של שולחן החג: הוא משתלב מושלם לצד כל מנה עיקרית, הוא מתאים לכולם ובעיקר – הוא טעים ברמות.
אני מאחלת לשנה החדשה אחדות, אהבה לזולת ולעצמנו, והכי חשוב: שמחת הלב והגשמה גדולה.

לראש השנה: אורז הפתעות בסגנון פרסי
(צילום: אסי רוז)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפיות לימון פרסי (שחור או לבן) טחון
1/4 כפית פלפל לבן
3 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים דק־דק (שמיר, נענע וכוסברה או פטרוזיליה)
1/2 1 כפיות מלח
7 כוסות מים רותחים
4 לימונים פרסיים שחורים או לבנים (לא חובה, אך הם מוסיפים המון ארומה)
לתוספות:
1/2 כוס חמוציות או צימוקים
1/2 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
אפשרות: מעט גרגירי רימון טרי
:רשימת קניות עבור המתכון
אורז פינוקים בסגנון פרסי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/skrmy7moxlההכנה
1. בסיר רחב (חשוב לבחור בסיר רחב ולא עמוק, אחרת האורז יצא דחוס) מחממים את שמן הזית עם התבלינים. כאשר ריח התבלינים מדגדג באף, מוסיפים את האורז השטוף ואת עשבי התיבול הקצוצים. מטגנים במשך כמה דקות, על אש גבוהה, תוך ערבוב תמידי.
2. מוסיפים את המלח ואת המים הרותחים. אם רוצים, מניחים את הלימונים על האורז. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנטנה עד שכל המים נספגים (25-17 דקות).
3. מכסים את האש. בעזרת מזלג "מאווררים" את האורז. שימו לב, יש לערבב בעדינות כדי לא לשבור את האורז. מכסים את הסיר וממתינים 15-10 דקות.
4. מסדרים את האורז בצלחת הגשה רחבה. מפזרים עליו את התוספות ומגישים אל מרכז השולחן.
- טיפ 1: אפשר להשתמש בעשבי תיבול מסוג אחד, אבל השילוב ביניהם מעניק טעם טוב יותר.
- טיפ 2: אפשר להוסיף 1/2 1 כוסות אפונה עדינה קפואה, בשלב שבו מטגנים את האורז.
- טיפ 3: את המנה המוכנה אפשר לשמור עד 4 ימים, בקופסה סגורה במקרר.
אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"








