שף
שף
גאלט תרד וגבינות מבצק שיבולת שועל

לארח בלי לטרוח: גאלט שיבולת שועל עם תרד וגבינות

אסי רוז מנבחרת המשפיעניות של "שף" עם מתכון מנצח לאירוח: כמה דקות עבודה ויש מאפה כפרי, שאפשר להכין בכל פעם עם ירק אחר

פורסם:
זה הגאלט־פטנט האהוב עליי: המתכון המהיר שלי לאירוח והביס המועדף שלי בשבתות ובחגים. הפטנט שלו כפול - לא צריך לחלוט בנפרד את הירקות שמשתתפים בו והבצק שלו עשוי משיבולת שועל. 45 דקות, כולל אפייה – והוא אצלכם.
טיפים:
  • איך משיגים קמח שיבולת שועל? טוחנים בבלנדר פשוט שיבולת שועל דקה או עבה.
  • את התרד אפשר להחליף בירקות אחרים, למשל 1 זוקיני מגולף בקולפן או 10–12 עגבניות שרי חצויות.
  • מכינים כמה שעות מראש? שמרו את הגאלט מחוץ למקרר, מכוסה במכסה של מיקרוגל (שאריות אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר).


המרכיבים (מאפה משפחתי בקוטר 26–28 ס"מ)
לבצק
  • 50 גרם חמאה מומסת + אפשרות לעוד
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח שיבולת שועל + אפשרות לעוד
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
למלית
  • 200 גרם שמנת חמוצה או גבינת שמנת או גבינה לבנה
  • 1/2 כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
  • אפשרות: כ־100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
  • 1/4 כפית מלח
  • קצת עלי תימין או כל עשב תבלין שאוהבים
  • כ־10 עלי תרד טריים
  • לפיזור: כ־1/4 כוס גבינה מגוררת (צהובה, מוצרלה או מלוחה)
ההכנה
1. נחמם תנור ל־175 מעלות, עדיף במצב טורבו.
2. נתחיל בבצק: נשים בקערה את החמאה המומסת, הביצים והמלח ונערבב היטב. נוסיף את קמח שיבולת השועל ואת אבקת האפייה ונערבב לקבלת פירורי בצק. נעבור לערבב בידיים, ליצירת כדור בצק. אם הבצק רטוב מדי – הוסיפו 2–3 כפות קמח. אם הוא יבש מדי – הוסיפו עוד 30–45 גרם חמאה מומסת.
3. את כדור הבצק נרדד בין שני ניירות אפייה, לעיגול בעובי כ־1/2 1 ס"מ. בעזרת סכין, נסדר את דופנות הבצק לעיגול בקוטר של 28–30 ס"מ.
4. המלית: נכניס לקערה את השמנת ואת הגבינות, את המלח והתימין ונערבב לאיחוד. נטעם ונוודא שהמליחות טובה וטעימה. נמרח את המלית על הבצק כך שנשאיר את שוליו (2–3 ס"מ) ריקים, ללא מלית, לטובת הקיפול בהמשך.
5. נפזר על המלית את עלי התרד הטריים ואת הגבינה המגוררת. נקפל את דופנות הבצק הנקיות כלפי פנים, כך שיהיו על חלק מהמלית.
6. נאפה 25-20 דקות, עד שהבצק יבש והגבינה נמסה ושזופה. נוציא ונגיש באושר ענקי.
  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button