
עוגיות פטנט במלית ממרח שוקולד
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית: כ־1/2 כוס ממרח שוקולד־לוז או אחר, לפי הטעם
125 גרם חמאה, רכה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה, גודל L
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים (או אחרים)
1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל עבה או דקה
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
1 כוס (140 גרם) קמח
להגשה: אבקת סוכר
:
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות שיבולת שועל במילוי ממרח שוקולד אגוזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/sy11sud119eeההכנה
1. המלית: מרפדים מגש בנייר אפייה. בעזרת 2 כפיות מניחים עליו 12 תלוליות מממרח השוקולד. מקפיאים במשך שעתיים (עד שבוע).
2. בינתיים מכינים את העוגיות: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר להכין במעבד מזון או בטריפה ידנית) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה ומערבלים. מוסיפים את האגוזים, שיבולת השועל, הקינמון, אבקת האפייה והמלח ומערבלים. מוסיפים לבסוף את הקמח ומעבדים, רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר.
3. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 4-3 ס"מ. מאחסנים אותם במקרר כחצי שעה, לייצוב.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5. מוציאים את גלילי הבצק ופורסים אותם ל־24 פרוסות אחידות. מועכים אותן קלות, בידיים.
6. מוציאים מחצית מתלוליות הממרח שהקפאנו ומרכיבים את העוגיות בזריזות: מניחים ממרח בין כל שני עיגולי בצק ומהדקים את השוליים זה לזה. מניחים בתבנית ומכינים כך את יתרת הכמות.
7. אופים 20-18 דקות, עד שהבצק נראה יציב ותחתית העוגייה מזהיבה. מוציאים ובוזקים אבקת סוכר. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
- איך שומרים: כשבוע, בכלי סגור (בקיץ - במקרר)
פורסם לראשונה: 16:01, 03.09.25








