הלביבה הזו נולדה באלתור, כחלק מ"מינוף שאריות", שזה אחד הדברים האהובים עליי במטבח. כשהתברר שהיא טעימה ומתוקה ומיוחדת, היא הפכה להיות לביבה שאוכלים אצלנו כל השנה – במיוחד בשבת בבוקר, על בסיס שאריות החלה. יתרון נוסף שלה הוא שאפשר להכין אותה מראש ולחמם לפני ההגשה, זה מאוד נוח.

לביבות פרנץ' טוסט
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
פרוסות
חלה מתוקה, קצוצות לחתיכות קטנות ככל האפשר
לבלילה:
2
ביצים
1/2
כוס
חלב
3
כפות
שמנת מתוקה
1
כפית
תמצית וניל
1
כפית
אבקת אינסטנט פודינג וניל
2
כפות
סוכר
+ עוד קצת לזרייה
תוספות אפשריות :
2 כפות סוכר חום + 1 כף קינמון טחון
1 כף סוכר חום + 4 כפות שוקולד צ'יפס
לטיגון:
חמאה
או שמן קוקוס
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות פרנץ' טוסט
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/syazjrsmblההכנה
1. הבלילה: שמים בקערה את כל המרכיבים, כולל 2 כפות הסוכר, וטורפים היטב. מוסיפים את קוביות החלה ואם רוצים – גם את מרכיבי תוספת הטעם הרצויה. מערבבים קלות.
2. הטיגון: מחממים במחבת מעט חמאה או שמן קוקוס, כך שתיווצר שכבת שימון דקה. מניחים תלוליות קטנות מהתערובת, במרווחים זו מזו. זורים על כל אחת מעט סוכר. מטגנים כ־2 דקות, עד שהלביבות מתייצבות ותחתיתן מזהיבה קלות. הופכים ומטגנים עוד כדקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
- איך שומרים? הלביבות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור אותן עד 3 ימים, במקרר. מחממים קלות במחבת יבשה או בתנור.








