כדורי קדאיף עם אגוזים – כמה שזה טעים וכמה שזה פשוט להכנה, ואיזה כיף שהם נשארים קריספיים גם אחרי יומיים.
טיפ: אפשר לגוון בסוגי האגוזים, רק הקפידו על כמות כוללת של 500 גרם

כדורי בקלאווה לחנוכה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבקלאווה:
300
גרם
שערות קדאיף, מופשרות לפי הצורך
1/3
כוס
שמן
300
גרם
אגוזי מלח טחונים
100
גרם
בוטנים טחונים
100
גרם
שקדים טחונים
3
כפות
אבקת סוכר
1
ביצה
1/2
כפית
קינמון טחון
לסירופ:
1
כוס
סוכר
1
כוס
מים
1
כף
מיץ לימון טרי
1
כפית
מי ורדים
אפשרות
:רשימת קניות עבור המתכון
בקלאווה של חנוכה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/syjiwshgblההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים את שערות הקדאיף בקערה ומפרידים מעט ביניהן. יוצקים את השמן ומערבבים בעדינות, לציפוי אחיד.
3. שמים בקערה נפרדת את כל סוגי האגוזים, מוסיפים את אבקת הסוכר, הביצה והקינמון ומערבבים לתערובת אחידה ודחוסה. יוצרים ממנה כדורים (אם התערובת יבשה מדי וקשה להדק את הכדורים, הוסיפו 2–3 כפות מים וערבבו). עוטפים כל כדור בשערות קדאיף ומחליקים לכיסוי מלא ואחיד. מניחים בתבנית.
4. אופים כחצי שעה, עד הזהבה.
5. כשהכדורים בתנור, מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך קצת. מניחים לצינון קל.
6. כשהכדורים מוכנים, יוצקים עליהם בהדרגה את הסירופ הפושר. מניחים לחצי שעה לפחות, לספיגה. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








