שף
שף
לאבנה תוצרת בית עם קרקרים טבעוניים וללא גלוטן

גבינת לאבנה ביתית וקרקרים כשרים לפסח

קבלו את הנשנוש המושלם לחג: לאבנה טעים שמכינים בקלי קלות לגמרי לבד וקרקרים טבעוניים וללא גלוטן. רוני כהן מנבחרת המשפיעניות של שף עם שני מתכונים שתמשיכו להכין לאורך כל השנה

רוני כהן, בשיתוף סנו
פורסם:
כמה קל להכין את הגבינה האהובה הזו בבית, ולצד הקרקרים האלו מתקבל ביס מושלם! הקרקרים, אגב, לא רק כשרים לפסח, הם גם טבעוניים ונטולי גלוטן.
כמה טיפים:
  • ככל שתערובת היוגורט תעמוד יותר זמן, היא תגיר יותר נוזלים, והלאבנה תהיה מוצקה יותר.
  • הגשתי את הלאבנה בתוך שקיות הבד לבישול של סנו סושי שבהן היא התגבשה. זה העניק לה טאץ' נוסף של ביתיות.
  • את הלאבנה המוכנה אפשר לשמור בכלי מתאים במקרר עד 5 ימים.
  • אם אין לכם קמח עדשים, תוכלו לטחון עדשים כתומות בבית, בבלנדר, עד שהמרקם יהיה קמחי לחלוטין.
  • אפשר להוסיף לקרקרים עוד תבלינים ותוספות לפי הטעם, כמו צ'ילי גרוס, פטרוזיליה יבשה או שומשום שחור.

2 צפייה בגלריה
תנו לשקיות הבד של סנו סושי לעבוד. לבאנה תוצרת בית
תנו לשקיות הבד של סנו סושי לעבוד. לבאנה תוצרת בית
תנו לשקיות הבד של סנו סושי לעבוד. לאבנה תוצרת בית
(צילום: רוני כהן)
המרכיבים
ללאבנה
  • 1 ליטר יוגורט 6%-10% שומן
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שקיות בד לבישול של סנו סושי
  • אפשרות: שמן זית, תימין
לקרקרים
  • 1/2 1 כוסות קמח עדשים כתומות
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1 כף שומשום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זעתר
  • 2/3 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס שמן זית
ההכנה
1. הלאבנה: מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת, המלח ומיץ הלימון.
2. מלבישים על כלי מתאים את שתי שקיות הבד לבישול של סנו סושי (אחת בתוך השנייה, בשתי שכבות). יוצקים פנימה את תערובת היוגורט. קושרים את השקיות כמה שיותר צמוד ליוגורט.
3. בוחרים בין שתי דרכים: א. שמים מסננת בתוך קערה כך שיהיה מרווח בין תחתית המסננת לקערה. מניחים את השקית הכפולה במסננת ומניחים בצד ל־12 עד 24 שעות. בודקים מדי כמה שעות שהנוזלים שהצטברו בקערה לא נוגעים בשקיות. ב. קושרים את השקית הכפולה מעל הכיור ונותנים לנוזלים לטפטף אליו.
4. בסיום, פותחים את השקיות. אם רוצים, מזליפים על הלאבנה שמן זית ומפזרים תימין.
5. הקרקרים: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים טוב, עד שמתקבל בצק אחיד.
7. משמנים מעט 2 ניירות אפייה. מרדדים את הבצק ביניהם למשטח בעובי של כ־2 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון. בעזרת סכין חותכים מלבנים בגודל הרצוי. מעבירים את הבצק, עם נייר האפייה שתחתיו, לתבנית.
8. אופים 15–20 דקות, עד שהקרקרים מתייצבים ומזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. מגישים עם הלאבנה.
  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button