עוגיות שהן גם ממתק מושלם וגם ארוחת בוקר כיפית - אפשרויות מתוקות לשתי חוויות אכילה שונות לגמרי. העוגיות הפריכות האלה, מנוקדות בסוכריות צבעוניות זעירות, הן תענוג קטן כשלעצמן - מושלמות לנשנוש לצד קפה או תה. אבל הקסם האמיתי מתגלה כשמגישים אותן בקערת חלב, בדיוק כמו דגני בוקר: טעם של וניל עדין בשילוב חמאה וסוכריות שמוסיפות מתיקות ושמחה לכל ביס.

עוגיות ודגני בוקר בבת אחת
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
עוגיות ודגני בוקר בבת אחת
(צילום: שרית נובק)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
85 גרם חמאה מומסת
75 גרם אבקת סוכר
1 ביצה, גודל L
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (140 גרם)
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סוכריות קטנטנות + עוד קצת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים תנור ל־175 מעלות (אפשר בטורבו, לא חובה).
2. מערבבים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב.
3. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים בקצרה, רק עד שמתאחד.
4. מוסיפים את הסוכריות ומערבבים בעדינות. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1/2 ס"מ או שפשוט גוזרים את קצה השקית.
5. מזליפים תלוליות קטנטנות על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה. מפזרים עוד קצת סוכריות קטנטנות מלמעלה ומכניסים לתנור.
6. אופים 5–6 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"