מאפינס יווניים עם זוקיני ובצל ירוק
כשר
חלבי
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מאפינס יווניים עם זוקיני ובצל ירוק
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית שקעים למאפינס
3 כפות + 4 כפות שמן זית
4 זוקיני בינוניים, מגוררים
1 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
2 שיני שום, כתושות
2 ביצים, גודל L
200 מ"ל יוגורט יווני 5% שומן לפחות
1 כפית מלח
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
150 גבינת פטה, מפוררת
1/2 1 כוסות קמח כוסמין או קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (10-8 יחידות גדולות)
1. מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת. מוסיפים את הזוקיני ואת הבצל הירוק ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מעבירים למסננת, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים מעט את שקעי התבנית או שמניחים בהן עטרות נייר.
3. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את היוגורט, את 4 כפות שמן הזית הנותרות, את המלח, הבזיליקום, האורגנו והגבינה ומערבבים. מוסיפים את הזוקיני והבצל ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים, רק עד שהם נטמעים בעיסה.
4. מחלקים את העיסה בין התבניות כך שתמלא אותן כמעט לגמרי (עד 1 ס"מ מהקצה).
5. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.