טיפים לקיבוב מוצלח
  1. כדאי להשקיע בבשר טרי (ולא קפוא), לקבלת תוצאה משובחת במיוחד.
  2. כשיוצרים את הקבבים, עבדו בידיים רטובות (הניחו לידכם קערה עם מים, הכי נוח) – כך הקבב יֵצא מושלם.
  3. ניתן להכין את כל הקבבים גם במחבת פסים וגם בתנור: במחבת: מרססים או מברישים בשמן את המחבת ואת השיפודים עצמם. מחממים את המחבת על להבה גבוהה, מניחים את השיפודים וצולים צלייה ראשונית מכל הצדדים. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לצלות ולהפוך. בתנור: מחממים ל־200 מעלות, משמנים את התבנית וגם את הקבבים, וצולים עד הזהבה.
  4. כשצולים על הגריל, חשוב לצלות את הקבב על רשת גבוהה, שאינה קרובה מדי למקור החום, ולצלות לאט ובסבלנות, מכל הצדדים.
  5. הקבבים במיטבם כשהם טריים, אבל שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם במיקרוגל.
מה עוד שמנו על האש?
ארטישוקים חצויים שהברשנו היטב (אפשר אפילו לטבול) בשמן זית, ופיזרנו עליהם קצת מלח גס, שום כתוש ופלפל שחור. אפשר באותו אופן לצלות ירקות נוספים – כרוב, שומר, עגבניות, פלפלים ועוד.
קבב דגים על שיפודי רוזמרין
כשר
פרווה
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קבב דגים על שיפודי רוזמרין
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי )
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800 גרם דג טחון (דניס, מוסר או לברק, ללא עצמות ועור)
1 בצל, קצוץ דק־דק
2 שיני שום כתושות
1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש
אפשרות לשיפוד: 10 גבעולי רוזמרין עם העלים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקבב ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה, להתייצבות (עד 3 שעות).
2. יוצרים מהעיסה קבבים ומשפדים על גבעולי הרוזמרין (או על שיפודי עץ או מתכת).
3. מניחים את הקבבים על הגריל (או במחבת פסים לוהטת או בתנור) וצולים מכל הצדדים, עד שהם מזהיבים. מגישים חם, מומלץ לצד צ'יפס.