עוד התפתחות בפרשת החשד לשוחד במשרד הבריאות: חבר בוועדת סל התרופות (סל שירותי הבריאות) ובוועדת הסימון התזונתי במשרד הבריאות, מסר אחר הצהריים (יום ג') עדות פתוחה במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 בלוד.
חוקרי המשטרה מנסים לבדוק מול העד, דמות מפתח בוועדות ונושא בתפקיד ציבורי בכיר, האם הופעלו עליו לחצים מצד יועציו של שר הבריאות לשעבר יעקב ליצמן על מנת לסייע לחברת תנובה בסימון מוצריה, ובמקביל האם סייע לחברת התרופות רוש להכניס מוצרים שלה לסל הבריאות.
2 צפייה בגלריה
אייל מליס מנכ"ל תנובה
אייל מליס מנכ"ל תנובה
מנכ"ל תנובה בליס
(צילום: אוראל כהן)
מוקדם יותר פורסם לראשונה ב-ynet כי 48 שעות לאחר שהובא למשרדי להב 433 למסירת עדות, הפכה חקירת מנכ"ל תנובה אייל מליס לחקירה באזהרה בחשד למתן שוחד. החוקרים חושדים כי התרומות שניתנו לעמותות הקשורות למקורבי ליצמן היו כספי שוחד בתמורה להקלות רגולטוריות שחברת תנובה ביקשה.
עו"ד אילן סופר, המייצג את מליס, מסר בתגובה כי "תנובה, תחת ניהולו של אייל מליס, פעלה ופועלת אך ורק במסגרת החוק. אני משוכנע שבסיום החקירה גם גורמי החקירה ישתכנעו בכך. בכוונתו של מליס להמשיך ולעמוד לרשות החקירה ולשתף עמה פעולה ככל שיידרש".
2 צפייה בגלריה
מוטי בבצ'יק בהפסקה בזמן החקירה בלהב
מוטי בבצ'יק בהפסקה בזמן החקירה בלהב
מוטי בבצ'יק בהפסקה מהחקירה
(צילום: שאול גולן)
שניים מהעצורים בפרשה הם מוטי בבצ'יק, עוזרו בהווה של השר יעקב ליצמן, ומנחם גשייד, יועצו לשעבר. על פי החשדות, קיבל בבצ'יק שוחד שהועבר לעמותות חרדיות על מנת שיקדם הקלות בסימון חלק מהמוצרים. בין היתר, כדי שמוצר גבינה צהובה של חברת תנובה שיועד לסימון "שומן רווי בכמות גבוהה" ו"נתרן בכמות גבוהה", לא יסומן כך. בסופו של דבר, הסימון יצא לפועל.
במסגרת החשדות שנחשפו, שוטרי יאח"ה פשטו על המטה החדש של תנובה והחרימו מסמכים רבים, שכן שוק הגבינות הצהובות עומד לכאורה במרכז הפרשה. שני בכירים לשעבר בחברה מסרו לחוקרים עדות פתוחה.
מפרטים שהגיעו לידי ynet עולה כי החקירה החלה כבר בשנת 2017 וכי המשטרה האזינה במשך תקופה ארוכה לחלק מהמעורבים. מלבד גשייד ובבצ'יק, נעצרו גם מנהל חברה גדולה מתחום הרפואה, ארז גילהר, מנכ"ל פוליסי, חברה גדולה מתחום השדלנות (לובינג) וכן אבי דנציגר, מנכ"ל חברת התרופות רוש ישראל.