3 צפייה בגלריה
מליאת הכנסת
מליאת הכנסת
נתניהו וברקת
(צילום: עמית שאבי)
שר הכלכלה ניר ברקת הגיע אמש (רביעי) לפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמקיים התייעצויות לקראת מינוי שר ביטחון שיחליף את יואב גלנט - שפוטר על ידי רה"מ לאחר שהזהיר את הציבור מפני הסכנות הביטחוניות הנובעות מיישום המהפכה המשפטית. שמות נוספים שהוזכרו כמועמדים לקבל את התפקיד הם שר החקלאות אבי דיכטר ושרת התחבורה מירי רגב.
השם של ברקת, שהפגישה איתו הסתיימה ללא שורה תחתונה עדיין, עולה בעיקר על רקע המשבר ביחסים עם ארצות הברית. לברקת יש קשרים בממשל האמריקני, ויש הטוענים שנוכחותם תסייע להביא שקט בגזרה זו. כמו כן, הוא נחשב למועמד שמקובל על הצבא.
דיכטר נפגש שלשום בארבע עיניים עם נתניהו. ל-ynet נודע כי הפגישה בין השניים אתמול נערכה לאחר הדיון הביטחוני בלשכתו של נתניהו בהשתתפות גלנט, ועסקה באפשרות מינויו של דיכטר לתפקיד שר הביטחון. בלשכתו של נתניהו אישרו את דבר הפגישה, בעוד בלשכתו של דיכטר העדיפו שלא להגיב.
3 צפייה בגלריה
אבי דיכטר
אבי דיכטר
גם הוא מועמד. דיכטר
(צילום: יובל חן)
יותר מ-72 שעות אחרי שנתניהו הודיע על העברתו של גלנט מתפקידו, הוא טרם שלח אליו כאמור מכתב פיטורים - ולכן גלנט עדיין נשאר בקריה. גורמים בלשכת ראש הממשלה ציינו כי גלנט העביר מסרים ברורים ולפיהם הוא מעוניין להישאר בתפקיד על אף העימות הפומבי עם נתניהו בימים האחרונים. עוד יצוין כי מאחורי הקלעים פועל יו"ר ש"ס אריה דרעי כדי להשאיר את שר הביטחון המכהן בתפקיד.
הדיון הביטחוני שלשום בירושלים בראשות ראש הממשלה ובהשתתפות שר הביטחון נקבע מראש והשתתפו בו קצינים וגורמי ביטחון נוספים. לא מדובר בפגישה אישית בין השניים, אך היא הייתה הראשונה בנוכחותם לאחר השיחה הקצרה ביניהם בלשכת ראש הממשלה ביום ראשון בערב - אז הודיע נתניהו לגלנט כי אין לו אמון בו יותר לאחר שהזהיר את הציבור מהסכנות הביטחוניות הנובעות מיישום המהפכה המשפטית, בשיאה של תקופה ביטחונית רגישה.
בסביבת רה"מ טענו: "הסיבה המרכזית - תגובה רפה לסרבנות". גלנט הגיב: "ביטחון ישראל תמיד היה ויישאר משימת חיי". נתניהו משהה לפי שעה את צעד הפיטורים בפועל, ומופעל עליו לחץ כבד במפלגתו ומחוצה לה להשאיר את גלנט בתפקיד. כך או כך, כניסת הפיטורים לתוקף היא בתוך 48 שעות מרגע שליחת מכתב פיטורים רשמי, שכאמור, טרם הגיע ללשכת גלנט בקריה.
3 צפייה בגלריה
יואב גלנט
יואב גלנט
עדיין לא קיבל מכתב פיטורים. גלנט
(צילום: אלכס קולומויסקי)
גלנט לא מתחרט לרגע על הצהרתו לציבור, ועל המידע הרגיש שחשף שלשום בחלק הסגור של הדיון בוועדת החוץ והביטחון. גלנט גילה לחברי הכנסת בדיון, בין היתר, כי מעמדה של ישראל בעולם נחלש בשבועות האחרונים, גם מול ארצות הברית. מבחינתו של גלנט, הוא יישאר שר הביטחון וישרת נאמנה את תכלית משימתו כל עוד הוא בתפקיד.
גם במטכ"ל הביעו דאגה מהודעת הפיטורים, לאחר שגלנט נכנס ביתר שאת לתפקיד בחודשים האחרונים והעמיק את קשרי העבודה שלו עם הרמטכ"ל והאלופים. בסביבת גלנט אמרו כי הוא מוכן היה לשלם מחיר על החלטתו שלא להסתיר מהציבור את הסכנות והשלכות המשך החקיקה, כפי שעלו בדוחות מודיעין, ואף גיבה את הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר בגישתם המכילה כלפי משרתי המילואים הפעילים, בהם טייסים רבים, שהודיעו כי יקפיאו את התנדבותם לשרת אם המהפכה תחוקק באופן סופי.
גורמי ביטחון התריעו כי החלפת שר ביטחון בתקופה רגישה כזו מבחינה ביטחונית וגם מדינית מול האמריקנים והמערב, שרואים בשר הביטחון כמבוגר האחראי, תהווה פגיעה נוספת בביטחון ובהתנהלות מערכת הביטחון.
פורסם לראשונה: 18:40, 29.03.23