4 צפייה בגלריה
בנימין נתניהו בית משפט המחוזי ירושלים
בנימין נתניהו בית משפט המחוזי ירושלים
בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים בדיון הקודם, במאי
(צילום: קונטקט)
אחרי דחייה בגלל סגר הקורונה יתייצב היום (ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו תחת אבטחה כבדה בבית המשפט המחוזי בירושלים, לדיון במענה לכתב האישום בתיקי האלפים. הגעתו לרחוב צלאח א-דין במזרח ירושלים היא אתגר אבטחה מורכב, והאזור צפוי להיסגר לתנועה. עשרות שוטרים ומאבטחים ישתתפו במבצע.
ארבעת הנאשמים - נתניהו, שאול ואיריס אלוביץ' ונוני מוזס - צפויים לומר לשופטים כי הם כופרים באישומים המיוחסים להם. המענה לכתב האישום כבר הוגש בכתב ב-18 בינואר, וכעת יתקיים הדיון בעל פה בטענות הנאשמים.
בשבוע שעבר הצהיר נתניהו כי "המשפט יתנהל כסדרו, בדיוק כמו שמתנהל גם בימי סגר הדוק ביותר לא מפסיקים את זה". עם זאת, קולות בליכוד קוראים לדחות את המשפט עד לאחר הבחירות, כפי שעשה אמש השר לביטחון פנים אמיר אוחנה.

4 צפייה בגלריה
אולם הדיונים בבית המשפט המחוזי בירושלים בו ייערך הדיון של רה"מ נתניהו
אולם הדיונים בבית המשפט המחוזי בירושלים בו ייערך הדיון של רה"מ נתניהו
אולם הדיונים המיוחד בבית המשפט המחוזי בירושלים
(צילום: עמית שאבי)
4 צפייה בגלריה
אולם הדיונים בבית המשפט המחוזי בירושלים בו ייערך הדיון של רה"מ נתניהו
אולם הדיונים בבית המשפט המחוזי בירושלים בו ייערך הדיון של רה"מ נתניהו
מוכנים לקראת ההמולה בבוקר
(צילום: עמית שאבי)
לאחר הדיון בקו ההגנה של הנאשמים אמורים הצדדים לסכם את תחילת שלב ההוכחות. לפי לוח הזמנים המקורי, שמיעת העדים הייתה אמורה להתחיל בתחילת ינואר, כמה שבועות לאחר הגשת המענה לכתב האישום. כעת, לאחר שהדיון נדחה בגלל הסגר, טוענים בסביבתו של נתניהו כי התחלת המשפט בעוד כחודש - זמן קצר לפני הבחירות הכלליות – מהווה התערבות פוליטית. בפרקליטות סבורים שיש להתחיל את שלב ההוכחות בהקדם.
הדיון ייערך תחת הגבלות הקורונה, ומספר המשתתפים באולם יוגבל ל-27. כדי לאפשר לכל הצדדים להכניס כמה נציגים ולקיים דיון ראוי, נבנה אולם חדש בקומה השלישית של בית המשפט המחוזי, שלמעשה איחד שני אולמות ולשכה משפטית, ויאפשר לנוכחים לשמור על מרחק. עיתונאים לא יורשו לשבת בדיון, והוא יוקרן לאולם הסמוך במעגל סגור.
"אנחנו בזמן של מוטציה מתפשטת בעולם, גם בארץ, ולכן למען בריאותכם אני מבקש מכם - אל תגיעו מחר", אמר אתמול נתניהו במסר לתומכיו, והוסיף: "חוץ מזה, כולם כבר רואים שמסע הציד נגדי מתפורר".
זו אמורה להיות הופעתו השנייה של ראש הממשלה בבית המשפט, לאחר הקראת כתב האישום שנערכה במאי 2020. בחודשים שעברו למדו הסנגורים של הנאשמים את חומרי החקירה, הגישו עתירות להסרת תעודות חסיון וגיבשו את קו ההגנה.
4 צפייה בגלריה
נוני מוזס ושאול ואיריס אלוביץ'
נוני מוזס ושאול ואיריס אלוביץ'
הנאשמים הנוספים, שאול ואיריס אלוביץ' ונוני מוזס
(צילום: אוראל כהן, אלכס קולומויסקי)
במסגרת פרשת 4000 מואשם נתניהו בעבירות של שוחד מרמה והפרת אמונים. בני הזוג אלוביץ' מואשמים בעבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה. שאול אלוביץ' מואשם גם בפעולה ברכוש אסור וגרימת פרט מטעה בדיווח מיידי כדי להטעות משקיע סביר.
במענה לכתב האישום טען נתניהו, באמצעות עו"ד בעז בן-צור, כי ההתנהלות מול אתר וואלה בפרשת 4000 הייתה חלק מעבודת דוברות לגיטימית וכי לא התקיימו יחסי שוחד. בני הזוג אלוביץ' הגישו את תגובתם לתיק 4000 באמצעות עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, וטענו כי האישומים נגדם הם "סיפורי מעשיות" וכי לא התקיימו בינם ובין נתניהו יחסי שוחד.
במסגרת פרשת 2000 מואשם נתניהו בעבירת מרמה והפרת אמונים ומוזס מואשם בהצעת שוחד והבטחת שוחד. נתניהו טען, באמצעות עו"ד עמית חדד, כי האשמתו בכך שלא סירב במהירות להצעת השוחד של מוזס היא אבסורדית.
מוזס טען באמצעות עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג כי האמירות בשיחה בעניין חוק ישראל היום שבמוקד פרשת 2000, "נאמרו כחלק משיח לגיטימי שמהותו 'לובינג'... כחלק משיח נהוג, לגיטימי ומקובל בין פוליטיקאים וגורמים ציבוריים לבין אנשי תקשורת".
בתיק 1000, פרשת המתנות, מואשם נתניהו בעבירת מרמה והפרת אמונים. הוא טען כי ארנון מילצ'ן הוא אחד מחבריו הקרובים ביותר, וכי היה לו קשר "כמעט אבהי" עם המיליארדר האוסטרלי ג'יימס פאקר. לטענתו היו לו חוות דעת משפטיות שלפיהן מותר לו לקבל מתנות מחברים, וכי הפרקליטות כרכה את המתנות שניתנו לו יחד עם רעייתו שרה, על אף שהם שתי ישויות משפטיות נפרדות.
פורסם לראשונה: 22:29, 07.02.21