"ראש השב"כ רוצה למחוק את זיכרון המחדל שהוביל למות בני. זיני, אתה משתמש בפוליטיקה ובדם של הילד שלי ושל עשרה לוחמי שב"כ גיבורים שנפלו ב-7 באוקטובר כדי לשרת את אג'נדת ההפקרה וההשכחה של ראש הממשלה". כך אמרה היום (חמישי) רעות רכט אדרי, אימו של סגן (מיל') עידו אדרי שנרצח במסיבת הנובה, במסיבת עיתונאים של "מועצת אוקטובר".
מסיבת העיתונאים של "מועצת אוקטובר"
במסיבת העיתונאים חשפו משפחות שכולות, משפחות חטופים ושורדי שבי את הפעילות לציון יום ה-1,000 ל-7 באוקטובר, שיחול ביום חמישי הבא - בו הם מתכוונים לערוך יום מחאה וזיכרון.
מסיבת העיתונאים התקיימה על רקע החשיפה השבוע ב-ynet, שלפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו סגר דיל עם המפלגות החרדיות שיאפשר הקמת ועדת חקירה פוליטית. חברי "מועצת אוקטובר" קראו לציבור לעצור ביום ה-1,000 למחדל, לזכור ולדרוש את הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
- יום המחאות ייפתח ב-06:29 - השעה שבה נפתחה מתקפת הפתע של חמאס - בטקסים בצפון ובדרום, לצד מוקדי מחאה וזיכרון ברחבי הארץ.
- בשעה 10:00 תקרא מועצת אוקטובר לכל אזרחי ישראל, מקומות העבודה, הרשויות, החברות, המוסדות והקהילות לעצור לדקת זיכרון ארצית.
- במהלך היום: יתקיימו שיירות, מיצגים, מעגלי עדות ושיח, "קיר שאלות", תערוכת כרזות ופעולות זיכרון ומחאה בעשרות מוקדים.
- כיכר החטופים תחזור לפעול ליום אחד נוסף ב"יום ה-1,000", ובה יוצבו מיצגים שיעסקו בתצפיתניות, בחטופים, במנהרות, במשפחות, בתושבי העוטף והצפון ובשאלות שעדיין לא קיבלו תשובה. לאורך היום יתקיימו בכיכר מעגלי עדות של משפחות שכולות, שורדי טבח, משפחות חטופים, מילואימניקים, תושבי העוטף ותושבי הצפון.
- בשעה 19:00 תתקיים צעדת "1,000 הימים", שתצא מתחנת רכבת מרכז בתל אביב.
- בשעה 20:00 תתקיים עצרת מרכזית ותביעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית בכיכר הזיכרון.
"מועצת אוקטובר" הדגישה במסיבת העיתונאים כי יום ה-1,000 "אינו עוד יום מחאה רגיל, אלא יום שבו אזרחי ישראל נקראים לעצור את השגרה ולדרוש אמת. 1,000 ימים אחרי הטבח, אחרי החטופים, אחרי היישובים שנשרפו, אחרי החיילים שנפלו, אחרי המשפחות שהתפרקו ואחרי המחדל הגדול בתולדות המדינה, עדיין לא הוקמה ועדת חקירה ממלכתית".
הוא הוסיף: "מי שמע את הבנות שלנו, ולא פעל? מי קיבל את ההתרעות, והניח אותן בצד? מי זלזל?מי ביטל אותן? מי אמר 'חמאס מורתע'? שמישהו יסביר לי איך קצינים בצה"ל הקשורים בקשר ישיר לאותה השבת, חלקם עדין מרשתים בצבא?ויותר מכל שאלה אחת צורחת מעל כולן - איך ייתכן ש 1,000 ימים אחרי, עדיין אין ועדת חקירה ממלכתית?".
חגית חן, אמו של החלל החטוף סמ"ר איתי חן, שיתפה: "איתי נלחם בגבורה, הופקר, נחטף, והוחזר אלינו רק אחרי 760 ימים. אם עשיתם הכול, למה לקח 760 ימים להחזיר אותו? ואם עשיתם הכול, איך עברו כבר 1,000 ימים וממשלת ישראל עדיין מפחדת מוועדת חקירה ממלכתית?".
היא הדגישה כי "איתי יצא להגן על חייהם של אחרים. הוא נלחם בגבורה. הוא הופקר ונחטף. והוא הוחזר אלינו רק אחרי 760 ימים, ימים שבהם המשפחה שלנו חיה בין תקווה לחרדה, בין ידיעה לאי ידיעה, בין הבטחות לבין מציאות. 760 ימים שבהם שמענו שוב ושוב את המשפט מאנשי צבא ופוליטיקאים - 'נעשה הכול'.
"ואני שואלת היום, בשם איתי ובשם המשפחה שלי - אם עשיתם הכול, למה לקח 760 ימים להחזיר אותו? ואם עשיתם הכול, איך עברו כבר 1,000 ימים וממשלת ישראל מפחדת מועדת חקירה ממלכתית שתספר למשפחות השכולות את האמת ובעיקר, מה הם לא עשו?".
בן זוגה רובי חן, אביו של סמ"ר איתי חן, הוסיף: "מי שאמר 'נעשה הכול' ולא דורש ועדת חקירה ממלכתית, לא עשה הכול. מי שמסרב היום להתחייב לוועדת חקירה ממלכתית, אומר לנו שהכיסא חשוב לו יותר מהאמת. מי שמפחד מחקירה, כנראה יודע למה".
ענבר גולדשטיין, אחותו של נדב גולדשטיין ז"ל שנרצח עם בתו ים, וגיסתה של חן שנחטפה עם שלושת ילדיה, קראה: "איך אפשר להרים קירות יציבים וחסינים, כשחלקים רבים כל כך מהאמת עוד קבורים תחת ההריסות? אנחנו דור 7 באוקטובר, ודור הזה לא מפקיר את האחים ואת האחיות שלו מאחור. גם לא את האמת".










