1 צפייה בגלריה
סגר בעמנואל
סגר בעמנואל
שוטרים אוכפים סגר בעמנואל. ארכיון
( צילום: יריב כץ)
ממשרד הבריאות נמסר אמש (יום ג') כי בסיכום דיוני ועדת השרים להחרגות בסגר ראש השנה, נקבע כי הממשלה תצביע על אישור סגירת מערכת החינוך כבר ביום חמישי, במקום ביום שישי.
לפי ההודעה, הניסוח המשפטי של ההסכמות לתקנות טרם הושלם, וכל התקנות כפופות לאישור בהצבעה של שרי הממשלה.
מוקדם יותר אתמול דרש פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, לסגור את מערכת החינוך כבר מהיום כדי למנוע הדבקות - וטען שהממשלה קיבלה החלטה "לא נכונה" כשדחתה את הסגירה המתוכננת.

לגבי פעילות ספורטיבית נקבע כי "מותר לצאת מהבית לריצה או להליכה או לרכיבה באופניים, ללא הגבלת מרחק, בתנאי שחוזרים הביתה. במסגרת זו מותר גם להגיע אל חוף הים אך לא להיכנס למים".

להלן ההודעה המלאה:

עובדים:
במגזר הפרטי והשלישי, כולל מתנדבים - עבודה על פי תקן תו סגול ללא מגבלות.
במגזר הציבורי (ממשלה, רשויות מקומיות, מועצות דתיות) – לפחות 50% מהעובדים יעבדו מהבית, ניתן לייצר רוטציה (לא כל הזמן אותם 50% בבית). חריגות במקרים שדורשים יותר מ-50% מחוץ לבית או מחוץ למשרד (בגלל סיווג בטחוני, פקחים שצריכים להיות בשטח, עובדים סוציאליים שקולטים עולים בשדה התעופה או צריכים להיות במקומות אחרים וכו') – כל משרד יעבוד מול הגורם הרלוונטי (ממשלה – נציב שירות המדינה, רשויות מקומיות – משרד הפנים, מועצות דתיות – משרד הדתות) כדי לייצר את המתווה הנכון, משרד הבריאות לא יתנגד.
+ מערכת החינוך בישראל תיסגר ביום חמישי (במקום בשישי).
+ מערכת החינוך לגיל הרך תהיה סגורה (ההחלטה נשארת בעינה) לפחות עד לסוף החגים.
+ הלומי קרב יהיו רשאים להגיע למסגרות טיפוליות ולבית הלוחם.
+ מרכזי קשר יישארו פעילים תחת מתווה סגול.
+ כל טייק אוויי (איסוף עצמי) סגור (ההחלטה נשארת בעינה).
+ בתי קברות לחללי יום הכיפורים, מותרים לגישה רק למשפחה גרעינית.
+ ישיבות הסדר וישיבות בכלל שבמתווה קפסולות מאושר ע"י משרד הבריאות רשאיות להמשיך לפעול ישוחררו הביתה במוצאי יום הכיפורים.
+ מטפלות רשאיות לקבל תינוקות להשגחתן גם בביתן (ולהורים מותר לחרוג מסגר 500 מטר כדי להביא את התינוק לבית המטפלת).
+ עוזרות בית רשאיות להגיע למקום עבודתן.
+ ספורט יחידני אפשרי גם על אופניים.
+ הצבא - יחליט עצמאית על פי צרכי הצבא. חייל שייצא לחופשה בביתו יחולו עליו כללי הסגר האזרחיים.
+ בתי מלון וצימרים סגורים - התקנה תשתנה כדי לשקף את סגירתם פרט לחריגים (מלונות שמארחים צוותי אוויר, אנשי עסקים מחו"ל, עובדים זרים) שיבקשו אישור ממנכ"ל משרד הבריאות.
+ ענף הבנייה - פועלים פלסטינים יורשו לעבוד בישראל בתנאי שישנו וישהו כאן בקפסולות בהשגחת המעסיקים (כפוף לבחינה נוספת במשרד הביטחון).
+ ניתן לצאת מהבית לצורך קבלת טיפול רפואי אלטרנטיבי או סוציאלי חיוני.
+ ניתן לצאת להלוויה (עד 20 איש) ולטבילה במקווה.

+ ניתן לצאת מהבית לצורך העברה של קטין בין הוריו החיים בנפרד או העברה של קטין שההורה האחראי עליו נדרש לצאת לצורך חיוני ואין במקום המגורים אחראי שניתן להשאיר את הקטין בהשגחתו.
+ ניתן לצאת לצורך טיפול חיוני בבעל חיים, הגעה למשכן הכנסת, השתתפות בהפגנה, הליך משפטי המחייב נוכחות בבית המשפט, סיוע דחוף לאדם במצוקה הזקוק לעזרה.
+ פעילותם של הספורטאים המקצועיים וההישגיים, אם בתחרויות ואם בהמשך האימונים. מדובר ברשימה של כ-350 ספורטאים הישגיים ואנשי צוות.
+ יש אישור להמשך פעילותם של מתקני אימונים ייעודיים (ובכלל זה בריכות, חדרי כושר, אולמות ספורט וכד') אך ורק לאימוני הספורטאים בסגלים ההישגיים ובספורט המקצועני.
+ ליגת העל בכדורגל וליגות הספורטאים המקצוענים ממשיכה ברציפות, אבל בתקופת הסגר יהיה בידוד - מגרש - בידוד כמו במתווה העונה שחלפה.
+ חזרות אומנים במתווה סגול (עד 10 אנשים על הבמה, מגבלות התכנסות בשאר החלל הפתוח/סגור).
+ קבלת קהל תהיה סגורה הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. כל שירות חיוני שאי אפשר לקבל דיגיטלית/מרחוק - ניתן יהיה לגשת פיזית למקום השירות. האוצר יפרסם רשימת שירותים חיוניים בהסכמה עם משרד הבריאות.
+ מסעדות / בתי קפה ייסגרו. משלוחים בלבד.
+ שירותים של רופאים בקליניקות, או במקצועות הרפואה (ריפוי בעיסוק וכו') יתאפשרו.
+ מספרות, מכוני קוסמטיקה - סגורים.
+ מטפלת קבועה רשאית להגיע אל הבית של הילד בו היא מטפלת כרגיל.
+ ספורט אישי: מותר לצאת מהבית לריצה או להליכה ללא הגבלת מרחק בתנאי שחוזרים הביתה. במסגרת זו מותר גם להגיע אל חוף הים אך לא להיכנס למים.
+ גני שעשועים שכונתיים ופארקים שכונתיים: פתוחים לשימוש הציבור, כולל מתקנים (מגלשות, נדנדות, מתקני כושר וכו'), תוך הימנעות מהתקהלות וצפיפות.
+ החינוך המיוחד פתוח ופעיל על כל מסגרותיו.
+ החינוך לגיל הרך, כמו כל מערכת החינוך, סגור.
+ ישיבות ההסדר, פנימיות, מכינות, כל מי שכבר במסגרות שלהם: לא יורשו לצאת מהן עד לתום חג הסוכות (או שייצאו הביתה השבוע, לפני כניסת הסגר לתוקף).
+ חזנים ותוקעים בשופר יורשו להסתובב בין יישובים.
+ ארבעת המינים: לקראת סוכות יוכרו כמוצר חיוני לצורך אישור לצאת מהבית ולקנות מעבר ל 500 מ'. דוכנים לממכר ארבעת המינים יעבדו בהתאם לתו סגול לעסקים.
+ מנהג הכפרות מותר כל עוד בטווח של 500 מטר מהבית ובכפוף למגבלות התקהלות במתווה אדום.
+ עובדים זרים לענף החקלאות: תותר הגעתם לארץ בהתאם למתווה שמיים פתוחים.
+ דרישות נוספות של משרד החקלאות (הגדרת מוצרים חיוניים וכו') – ייסגרו מול משרד הבריאות.
+ מרכזי יום לקשישים: יישארו פתוחים, תחת תו סגול מיוחד שיאושר על ידי המשרד המתאים (רווחה, שוויון חברתי) מול משרד הבריאות.
+ מלווים של נכים, ילדים ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, יוחרגו ממגבלות הסגר, בדומה להחרגות שהונהגו בסגר הקודם, כולל הוצאה מהוסטלים וביקורים שם.
+ מתווה טיסות לחו"ל – טופל על ידי וועדה אחרת. השורה התחתונה: מי שיש לו כרטיס טיסה בתוקף יורשה להגיע לשדה התעופה או הביתה משדה התעופה אחרי חזרתו מחו"ל. כניסה לבידוד בהתאם למתווה השמים הפתוחים, כפי שיותאם לתקופת הסגר.
כל הקביעות הללו, כאמור, עדיין לא אושרו סופית בממשלה, שצפויה להצביע עליהן היום, עם שובו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מוושינגטון, שם חתם על הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין.
פורסם לראשונה: 21:04, 15.09.20