בשיתוף תנובה

זה טקס מוכר כמעט בכל בית, מדי בוקר אבא או אמא או הילדים בעצמם מכינים ארוחת עשר לבית הספר. כיצד דואגים לכך שהארוחה תהיה גם בריאה ולא פחות חשוב שהילדים ירגישו שבעים לאורך זמן?
גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, עם הסבר על אחת הארוחות הכי חשובות ביום: "ארוחת עשר היא הזדמנות מצוינת לעזור לילדים לרכוש הרגלי אכילה נכונים על ידי יצירת ארוחה מאוזנת ומשביעה להתחלה טובה של היום והיא יכולה לתרום לריכוז והאנרגיה למשך היום."
4 צפייה בגלריה
תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה
תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה
תמרה אהרוני וגלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה
אז מה כדאי שיהיה בה?
ראשית, חלבון שגם תורם לגדילה וגם משביע, ושנית, סיבים ופחמימות מלאות. אם זה כריך, עדיף לבחור בלחם או לחמניה מקמח מלא שמוסיפים גם סיבים וויטמינים. כדאי לדעת שדגנים מלאים חשובים לאנרגיה וריכוז במהלך היום.
תוכן הכריך: מוצרי חלב, כמו גבינה לבנה, קוטג' וגבינה צהובה יעשירו את הכריך בחלבון איכותי. ניתן לגוון ממרחים בכריך, כמו אבוקדו, טחינה ועוד,
וכמובן לא לשכוח להוסיף ירקות במגוון צורות וצבעים, שיתרמו לנו ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים.
אז איך מיישמים? בקלות, במסגרת פרויקט "בית בריא" המשותף ל-ynet ותנובה, תמרה אהרוני עם מתכון למאפינס גבינות וירקות, אותו הכינה עם זהר לוסטיגר בשן, מתכונאית ובלוגרית אוכל.

מאפינס גבינות וקישואים

מאפינס קלילים שאפשר להכין מראש ולארוז שניים כאלה לתיק האוכל של ביה"ס לצד ירקות חתוכים
4 צפייה בגלריה
מאפינס גבינות וירקות בתור ארוחת עשר
מאפינס גבינות וירקות בתור ארוחת עשר
מאפינס גבינות וירקות בתור ארוחת עשר
המרכיבים:
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
2 קישואים/ זוקיני, מגוררים וסחוטים מנוזלים
6 גבעולי עירית, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
1 ביצה
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
4 צפייה בגלריה
 המרכיבים להכנה
 המרכיבים להכנה
המרכיבים להכנה
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. שמים בקערה את שתי סוגי הגבינות, מערבבים ומוסיפים קישואים, עירית, שום, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס ואופים 30-35 דקות עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.
4 צפייה בגלריה
תמרה אהרוני וזהר לוסטיג בשן
תמרה אהרוני וזהר לוסטיג בשן
תמרה אהרוני וזהר לוסטיגר בשן
הערות ושדרוגים:
  • אפשר להחליף את הקישואים בכל ירק שאוהבים (ברוקולי קצוץ, תרד, תירס וכדומה).
  • אפשר לאפות גם בתבנית גדולה כפשטידה במקום מאפינס.
  • אפשר להמיר קמח כוסמין בקמח תופח לבן ולוותר על אבקת אפייה.
כיצד משנים את הרגלי התזונה המשפחתיים, מה צריך לאכול בשביל תחושת שובע לאורך זמן ואיך מתמודדים עם ארון הממתקים? יש לכם שאלות על התזונה שלכם, של הילדים שלכם ושל המשפחה? שלחו את השאלה לכתובת: askbaitbari@gmail.com – השאלות הנבחרות יקבלו מענה בפאנל מומחים של "בית בריא"
בשיתוף תנובה