שילוב של כמה מזונות ביחד בארוחה מגדיל את ההנאה והטעם מהאוכל, אבל לא רק. ישנם מאכלים ששילוב שלהם ביחד גורם להשפעה חיובית אחד על השני ועוזר לנו לקבל יותר מכל מאכל או לחילופין לנטרל השפעות פחות טובות שיש במזונות מסוימים. כדי לקבל את המקסימום בארוחה הבאה הנה כמה שילובים תזונתיים מנצחים שכדאי להכיר

עגבנייה עם שמן זית

העגבנייה היא אורחת של קבע במטבח הישראלי. מלבד הטעם האהוב שלה היא גם עשירה בנוגד החמצון החשוב ליקופן ומהווה את המקור העיקרי לו בתזונה המערבית. מחקרים הראו כי הליקופן יכול להפחית את הסיכון למגוון מחלות ולסייע בהגנה על איברים שונים כמו לדוגמא על הערמונית והעור. כדי לשפר את הספיגה של הליקופן מומלץ להוסיף לו מעט שמן כמו למשל שמן זית שמעלה את הספיגה שלו. כדאי לדעת שבישול וחימום משפרים עוד יותר את הזמינות של הליקופן ולכן עגבניה בכל צורה- טרייה, אפויה או מבושלת תספק לנו את הליקופן.
7 צפייה בגלריה
עגבניות ושמן זית
עגבניות ושמן זית
עגבניות ושמן זית
(צילום: shutterstock)

כורכום עם פלפל שחור

החלק הפעיל שבכורכום הנקרא כורכומין נמצא במחקרים רבים כבעל יתרונות בריאותיים כמו הפחתת כאב, פעילות נוגדת חמצון והפחתת סיכון למחלות שונות. מחקרים הראו כי רכיב הנמצא בפלפל שחור ונקרא פפרין מגביר את הזמינות הביולוגית של הכורכומין ובכך מעצים את פעילותו.
7 צפייה בגלריה
כמון ופלפל שחור
כמון ופלפל שחור
כמון ופלפל שחור
(צילום: shutterstock)

פרי עם שקדים

פירות הם אחד המזונות המומלצים ביותר אולם כדי שלא יגרמו לעליה חדה מדי של רמות הסוכר בדם בעיקר למי שיש סוכרת או טרום סוכרת מומלץ לאכול אותם בצורה נכונה שתסייע לספיגה מתונה יותר של הסוכר שבהם. לכן השילוב הנכון הוא מנת פרי עם מנת שומן כמו שקדים או אגוזים. השומן מסייע לעיכוב פינוי וספיגת הסוכר מהקיבה לדם וכך לאיזון טוב יותר של הסוכר. בשורה התחתונה, שני תמרים וחמישה אגוזי מלך.הם ארוחת ביניים מומלצת.
7 צפייה בגלריה
פירות ושקדים
פירות ושקדים
פירות ושקדים
(צילום: shutterstock)

חסה עם אגוזים

החסה עשירה במגוון גדול של ויטמינים. אחד מהם, הידוע פחות אך חשוב ביותר הוא ויטמין K. ויטמין זה מסייע לבניית העצמות וגם לשמירה עליהן בגיל המבוגר. בנוסף ויטמין K חשוב מאוד לתהליך קרישת הדם. מכיוון שהוא ויטמין מסיס בשומן, לצורך ספיגה טובה יותר שלו עדיף לאכול אותו עם מעט שומן. לדוגמא סלט חסה עם שמן או 2 כפות גרעיני דלעת המכילים שומנים בריאים וישפרו את הספיגה. לא אוהבים חסה? תוכלו למצוא ויטמין K במזונות ירוקים אחרים כמו כרוב, ברוקולי ועוד.
7 צפייה בגלריה
חסה ואגוזים
חסה ואגוזים
חסה ואגוזים
(צילום: shutterstock)

פלפל כתום עם שמן

הפלפל הכתום מכיל נוגד חמצון ייחודי הנקרא זיאקסנטין החשוב לפעילות העיניים ומסייע ביחד עם הלוטאין בסינון קרני האור הכחול. כדי להגביר את ספיגת הזאקסנטין מומלץ לשלב אותו עם שמן כמו למשל שמן קנולה, זית או אבוקדו . במקרה של הזאקסנטין חימום לא הורס אותו אלא אף מגביר את זמינותו לגוף.

7 צפייה בגלריה
פלפל ושמן
פלפל ושמן
פלפל ושמן
(צילום: shutterstock)

אורז ועדשים

חלבון מהצומח מומלץ לשילוב בתפריט היומי ונמצא בעיקר בקטניות כמו עדשים, שעועית לבנה, גרגרי חומוס, סויה ועוד. מכיוון שלקטניות חסרה חומצה אמינית חיונית בשם מתיונין ולדגנים (כמו אורז וכו') חסרה חומצת האמינו ליזין שילוב של שניהם ביחד משלים ונותן את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף וכך מספק חלבון מלא.
7 צפייה בגלריה
אורז ועדשים
אורז ועדשים
אורז ועדשים
(צילום: shutterstock)

בשר עם פלפל

אנשים רבים סובלים מחוסר ברזל. בשר לסוגיו הוא אחד המקורות העיקריים לברזל מבחינת כמות וספיגה. חשוב לדעת שניתן לשפר עוד יותר את ספיגת הברזל שבבשר על ידי שילוב שלו עם מזונות המכילים ויטמין C כמו עגבניה, פירות הדר, מלון, תותים וקיווי. אחד הירקות העשירים ביותר בויטמין C הוא פלפל ולכן הוא מצוין לשילוב עם ארוחה בשרית.
7 צפייה בגלריה
בשר ופלפל
בשר ופלפל
בשר ופלפל
(צילום: shutterstock)


הכותבת היא דיאטנית קלינית, חברת הזרע סידס
פורסם לראשונה: 03:47, 14.08.25