האביב הוא העונה הכי אהובה עליי בשנה. זה הזמן שבו הכול פורח, האדמה עדיין רטובה מהחורף ומביאה איתה המון צמיחה, והשמש? היא כבר גבוה בשמיים, מאירה את היום. זאת תקופה של התחדשות ושל ירוק. זמן של פריחה מחדש אחרי חורף מנומנם. וגם עכשיו, בשיא פריחת האדמה, אני רוצה להזכיר לכולנו שיש 133 חטופים וחטופות שכבר למעלה מחצי שנה לא ראו אור יום. זאת החובה המוסרית שלנו לדאוג שהם יהיו כאן.
1 צפייה בגלריה
yk13876393
yk13876393
(צילום: שאטרסטוק)
אביב הוא גם הזמן שכל הירקות הירוקים צצים בשווקים – שומר ואפונה, כרוב ניצנים ועשבי תבלין עם ריח של פלא. עונת המעבר המיוחדת הזאת היא גם החיבור בין החורף לקיץ. בין פירות הדר שעוד רגע מסיימים את מחזור הצמיחה שלהם ובין עגבניות ישראליות נפלאות שהשמש מחבקת.
כדי לתת לחקלאות המקומית הנפלאה הזאת את הבמה שכל כך מגיע לה, נפגשתי עם אפרת ליכטנשטט, שהיא לא רק חברה מדהימה אלא אחת הנשים הכי מוכשרות שאני מכירה. אפרת ואני חולקות אהבה גדולה לסלטים, והיה לי ברור שכתבה כזו לא יכולה לקרות בלעדיה. כך קרה שהשכם בבוקר פתחנו ארגזי ירקות ופירות היישר מהשוק והתחלנו לשחק. לחתוך ולערבב. לתבל ולטעום. חמישה סלטים צבעוניים נולדו מהמפגש הזה. חמישה סלטים שהם תמצית עונת הפריחה וההתחדשות.
סלט עלים ופירות עם פקאנים ברוטב ויניגרט חרדל ומייפל
דירוגים
yk13867787
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: אפרת ליכטנשטט

סלט שומר עם פומלה ותפוז דם ברוטב לימון ופרג
1 דירוגים
yk13867781
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: אפרת ליכטנשטט


סלט עגבניות ישראלי עם בצל סגול
11 דירוגים
yk13867795
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
צילום: אפרת ליכטנשטט

סלט ירוקים אביבי עם רוטב טחינה־פסטו
דירוגים
yk13878345
כשר
טבעוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: אפרת ליכטנשטט

סלט ברוקולי וכרוב ניצנים עם גרגירי רימון ושקדים
3 דירוגים
yk13867791
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: אפרת ליכטנשטט


פורסם לראשונה: 00:00, 28.04.24