צילום: דודו אזולאי
גן של שושנים: קצפיות במילוי מרנג
סוף השבוע הגיע, הוזמנתם לארוחת שישי אצל חברים או עם המשפחה ומכם ביקשו להכין קינוח - מה, שוב תכינו עוגת שוקולד? אורן בקר מציע לכם קינוח מתוק של קצפיות בצק שמנת במילוי מרנג נימוח שיבטיח הזמנה חוזרת

חלקכם מכיר את העוגיות האלה כ"עוגיות שושנים", אצלנו בבית קוראים להם קצפיות. איך שלא תקראו להם, זה הקינוח המושלם לצד הקפה - עוגיות נמסות בפה מבצק שמנת עשיר ונימוח במילוי קציפת חלבון שמקבלת קראנץ' של שוקולד צ'יפס. שלא תגידו שלא הזהרתי - הן ייחטפו מהר!

 

טיפים:

  • לקבלת מלית בעלת טעם עשיר יותר, ניתן ואף מומלץ להחליף את הקורנפלור באינסטנט פודינג וניל או שוקולד.
  • בצק השמנת הוא בצק נפלא לעבודה עם כל מלית מתוקה שהיא כמו פרג, אגוזים טחונים, סוכר, קינמון וכו'.
  • חשוב, בגמר הכנת הבצק, לתת לו מנוחה של לפחות כשעה במקרר. ניתן להקפיא את הבצק בפריזר ולהשתמש בו על פי צריכה לאורך זמן.
  • חשוב מאוד לאפות את הקצפיות בתנור שחומם מראש.


מתוקות, נימוחות ונחטפות מהשולחן (צילום: דודו אזולאי) 

 

קצפיות בצק שמנת במילוי מרנג נימוח

המרכיבים (לכ-20 קצפיות):

לבצק שמנת:

100 גרם חמאה

1/2 1 כפות (30 גרם) סוכר

2 (40 גרם) חלמונים

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

2 גרם אבקת אפייה

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית גרידת לימון

למילוי קציפת חלבון:

2 חלבונים

4 כפות (60 גרם) סוכר

2 כפות (40 גרם) שוקוצ'יפס

4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (20 גרם) קורנפלור או 20 גרם אינסטנט פודינג וניל או שוקולד

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. בצק השמנת: מקרימים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים, ממשיכים להקרים עוד מעט. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה כשהם מנופים יחד.
  2. מוסיפים את גרידת הלימון ועל מנת לקשור את הבצק מוסיפים את השמנת המתוקה.
  3. מניחים את הבצק לקירור של לפחות כשעה במקרר.
  4. מלית: מקציפים חלבון עם סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  5. מנפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים לתוך הקציפה. מוסיפים את הווניל ואת קליפת הלימון, ומקפלים בעזרת מרית.
  6. הקצפיות: מרדדים את בצק השמנת לריבוע בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים מעל את קציפת החלבון והשוקוצ'יפס, מגלגלים לגליל. פורסים את הגליל לרוחבו במקטעים שווים, כך שנוצרות שושנים קטנות.
  7. מניחים את השושנים על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, ברווח מסויים זו מזו (הבצק יתפח במהלך האפייה).
  8. אופים בטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20.
  9. ההגשה היפה ביותר לקצפיות היא לבזוק מעל אבקת סוכר ולהגיש בכלי הגשה עומד ומרשים.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"   


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה גן של שושנים: קצפיות במילוי מרנג
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סוף שבוע מתוק
    קצפיות בצק שמנת במילוי מרנג
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטור אורן בקר
    צילום: דודו אזולאי
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת